tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Για τα βήματα της νέας κυβέρνησης μίλησε στο BBC ο Γ. Βαρουφάκης

Ο οικονομολόγος που αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας θέση στο υπουργικό σχήμα, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα Grexit.

Ο οικονομολόγος που αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας θέση στο υπουργικό σχήμα, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα Grexit.

 

 

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο BBC, ξεκαθάρισε ότι ανάμεσα στα διαπραγματευτικά σχέδια με τους εταίρους και πιστωτές, δεν περιλαμβάνεται μία σύγκρουση με τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη.

 

Σύμφωνα με όσα είπε, «θα πάμε στην ευρωζώνη ένα σχέδιο για την ελαχιστοποίηση αυτής της ελληνικής κατάρρευσης, θα θέσουμε τρία ή τέσσαρα ζητήματα στο τραπέζι: πραγματικές μεταρρυθμίσεις και δημιουργία ενός ορθολογικού σχεδίου για αναδιάρθρωση χρέους… θέλουμε να συνδέσουμε τις αποπληρωμές μας με την ανάπτυξή μας».

 

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ μετά από έναν χρόνο ή από μία πενταετία, ο καθηγητής οικονομικών υποστήριξε ότι «εμείς οι Ευρωπαίοι που είμαστε στην ευρωζώνη πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μην παίζουμε με συζητήσεις περί Grexit, κατακερματισμού διότι εάν κάτι τέτοιο ξεκινήσει να συμβαίνει οι δυνάμεις που είναι ιδιαίτερα καταστρεπτικές θα ελευθερωθούν και κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει. Το Grexit δεν είναι διαπραγματευτικό χαρτί. Δεν θα πάμε στις Βρυξέλλες,  στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο με συγκρουσιακή διάθεση, υπάρχεις πολύς χώρος για αμοιβαία οφέλη και κέρδη και πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε αυτό το χώρο και να βεβαιώσουμε ότι οποιαδήποτε συμφωνία διαπραγματευθούμε με τους εταίρους μας θα είναι επωφελής για όλους». 

 

Πηγή : capital.gr