tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γιούνκερ : Το συντομότερο, το καλύτερο η διαδικασία για το Brexit

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετατεθεί η έναρξη των συνομιλιών για τον Οκτώβριο, όταν και θα παραιτηθεί – όπως ανακοίνωσε – ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον.

«Οι Βρετανοί αποφάσισαν χθες ότι θέλουν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεπώς δεν έχει κανένα νόημα να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο για να διαπραγματευτούμε τους όρους της αποχώρησής τους», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD της Γερμανίας. «Θα ήθελα να ξεκινήσουμε αμέσως», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι η Ε.Ε. θα επιδιώξει μια «λογική προσέγγιση» στις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο. «Δεν είναι ένα φιλικό διαζύγιο, αλλά ούτως ή άλλως δεν ήταν ακριβώς μια στενή ερωτική σχέση», είπε.

Επιπλέον, δήλωσε ότι τον θλίβει βαθιά η απόφαση των Βρετανών, αλλά διευκρίνισε ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα συνεχίζεται. «Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την Ευρώπη», υπερθεμάτισε ο κ. Γιούνκερ.

Πηγή www.naftemporiki.gr

Γιώργος Κουντουρής