tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γραμματέας ΕΣΠΑ:Μπόνους στις εξαγωγικές για δημιουργία θέσεων εργασίας

Έως και 15% στα ποσοστά ενίσχυσης

Για μπόνους έως και 15% στα ποσοστά ενίσχυσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ για αναβάθμιση υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων έκανε λόγο η ειδική γραμματέας του ΕΣΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα μιλώντας στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Πρακτικά, όπως είπε, το ποσοστό ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών μπορεί να ξεπεράσει και το 60% καθώς οι εξαγωγικές επιδόσεις προσθέτουν 10% στα προβλεπόμενα ποσοστά ενίσχυσης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επιπλέον 5%.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα ενεργοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου ενώ η υποβολή των προτάσεων θα γίνει σε δύο φάσεις, τον προσεχή Σεπτέμβριο και στις αρχές του 2018.

Η κυρία Φωτονιάτα υποστήριξε ότι ο νέος κύκλος του προγράμματος καθυστέρησε εξαιτίας της αντίστοιχης καθυστέρησης στην αξιολόγηση των προτάσεων που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου. Η αξιολόγηση αυτή έχει ολοκληρωθεί και τον επόμενο μήνα, όπως ανέφερε, η ίδια θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία 220 εκατομμύρια ευρώ.

Ανήγγειλε επίσης την ενεργοποίηση νέας δράσης ειδικά για τις μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις που θα ενισχύει τη συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές. Η δράση αυτή θα ενεργοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου και θα έχει προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ