tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΓΣΕΒΕΕ. Απαράδεκτο το κλείσιμο της ΕΡΤ- συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Η διακοπή των λειτουργιών οποιουδήποτε δημόσιου οργανισμού εν μια νυκτί είναι απαράδεκτη

 

Η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η ΓΣΕΒΕΕ κάλεσε όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμπορους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα 12/6/2012 στις 18:00 στο Ράδιο Μέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και αύριο 13/6/2013 στις 11:00 στον ίδιο τόπο.

Κάλεσε επίσης όλες τις Τοπικές Ομοσπονδίες να κινητοποιήσουν τα μέλη τους προκειμένου να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.

 

Σε ανακοίνωσή της για το κλείσιμο της ΕΡΤ η  ΓΣΕΒΕΕ τονίζει:

Στις 15/5/13 ο κ. Σ. Κεδίκογλου είχε δηλώσει στη ΝΕΤ, για τα τότε δημοσιεύματα περί συρρίκνωσης της ΕΡΤ, τα ακόλουθα : Έχω βαρεθεί να διαψεύδω αυτά τα δημοσιεύματα, οι μόνοι που κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση είναι αυτοί που απαξιώνουν τη δημόσια τηλεόραση στα μάτια των πολιτών. Tι μεσολάβησε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα και υπήρξε ολική ανατροπή στην στάση της Κυβέρνησης;

Η διακοπή των λειτουργιών οποιουδήποτε δημόσιου, ή ακόμα και ιδιωτικού οργανισμού με τον τρόπο που έγινε στην ΕΡΤ χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση αφήνοντας εν μια νυκτί χιλιάδες ανέργους είναι απαράδεκτη.

Η νομοθετική δε διαδικασία που επιλέχτηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είναι ιδιαίτερα προβληματική αφού στερείται της όποιας λογικής στοιχειοθετεί αυτόν τον νομοθετικό τρόπο. Από που προκύπτει ότι η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση της ΕΡΤ αποτελεί έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ; Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση επιλέγει μεθόδους που πλήττουν βαθιά την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Είναι χαρακτηριστική η διαχρονική αδυναμία των ελληνικών κυβερνήσεων να μπορέσουν μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους να καταλήξουν σε προτάσεις πολίτικης που να είναι προϊόν αμοιβαίου συμβιβασμού ή και αμοιβαίων θυσιών ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις των καιρών και στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, μέσα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και αισθήματος δικαίου. Η αδυναμία αυτή αποτέλεσε και αποτελεί την πηγή της περιχαράκωσης των Ελληνικών Κυβερνήσεων σε ένα κλειστό κύκλο συνομιλητών που οδηγεί σε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις.

Είναι δύσκολο ακόμα και για τον πιο κυνικό ρεαλιστή να διακρίνει τα οφέλη αυτής της “μακιαβελικής” πολιτικής απόφασης. Υπάρχουν άραγε ανταλλάγματα που να αναθεωρούν τους επαχθέστερους μνημονιακούς όρους από την ελληνική κοινωνία και οικονομία μέσα από την απόφαση αυτή; Ή μήπως αυτή η απόφαση αποτελεί προάγγελο ανάλογων μελλοντικών αποφάσεων ; Γιατί π.χ. αύριο να μην κλείσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως ο ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ, ή τα δημόσια νοσοκομεία, ή τα σχολεία, κατ’ αντιστοιχία της ΕΡΤ με την ίδια επιχειρηματολογία και τα ίδια προσχήματα, προκαλώντας βίαιη μείωση των συντάξεων, συντριπτική υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ολική ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και της Παιδείας.

Το ψυχολογικό υπόβαθρο δε που δημιουργεί η Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να κυοφορήσουν και τελικά να εκτελεστούν τέτοιες πολιτικές, μόνο τον διχασμό διασπείρει στην ελληνική κοινωνία. Την ελληνική κοινωνία και οικονομία που παραπαίει από την παρατεταμένη ύφεση, την εκτίναξη της ανεργίας και την έλλειψη ελπίδας και προοπτικής. Τέτοιες αποφάσεις μας φέρνουν πιο κοντά στην κοινωνική έκρηξη και στην καταστροφή.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την Ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που την στηρίζουν, να μείνουν σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές της Δημοκρατίας, της προστασίας του Συντάγματος και της ελευθερίας του λόγου. Μόνο έτσι μπορεί να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και ειρήνη.