11/03/2018 | 07:09
Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη Φινλανδία - βίντεο
Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη Φινλανδία - βίντεο

Ημερίδα με τίτλο: «Ο καταλυτικός ρόλος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Οικονομική Ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε,  το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, στο Δημαρχείο Αιγάλεω. Την πρωτοβουλία είχε η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.) σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και τη συμπαράσταση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Ε.Ε.Α.).

 

Στην ημερίδα αναπτύχθηκε και το καυτό πρόβλημα της σχέσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.

 

Ειδική εισήγηση (στα ελληνικά) με θέμα: «Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) στην Φινλανδία», έγινε από την κυρία  Jaana Oikarinen-Vasilopoulos, Commercial and Media Officer, Embassy of Finland Athens.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε βίντεο το σύνολο σχεδόν του θεσμού της Επαγγελματικης εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Φινλανδία, ποιοι είναι οι φορείς, πως συνδέεται με την αγορά εργασίας, τι σημαίνει πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων και άλλα  ενδιαρέροντα στοιχεία από μια χώρα που κατέχει πρωτοπόρα θέση σε αυτούς τους τομείς.

 

 

 

 

 

ΑΣΒ

Tags: Εκπαίδευση Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1219 φορές

Σχετικές Ειδήσεις