03/06/2017 | 00:30
Η ΓΣ της ΚΕΕΕ και η δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας-βιντ
  • Η ΓΣ της ΚΕΕΕ και η δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας-βιντ
  • Η ΓΣ της ΚΕΕΕ και η δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας-βιντ

Συνήλθε, την Παρασκευή 12 & το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Δράμα. Για πρώτη φορά στα 100 χρόνια από την ημέρα σύστασης του Επιμελητηρίου Δράμας, η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και διοργανώθηκε από το τοπικό Επιμελητήριο.

 

Μιλώντας στη Γ.Σ. ο κ. Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε ότι το ΕΕΑ και η ΓΣΕΒΕΕ αισθάνονται τιμή που ανέλαβαν να προωθήσουν το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης Επιχειρήσεων & 2ης Ευκαιρίας Επιχειρηματιών». Αυτό που ζητάει η ΕΕ από εμάς είναι να βρούμε τις πρακτικές και τον τρόπο για να καθοδηγήσουμε τις επιχειρήσεις ακόμη και για να πτωχεύσουν (ελεγχόμενα) αν αυτό είναι αναπόφευκτο και όχι μόνο για να μη πτωχεύσουν. Στις ευρωπαϊκές χώρες οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων είναι πολλαπλάσιες, αναλογικά, από τις ελληνικές. Όχι όμως γιατί εδώ δεν έχουμε πτωχεύσεις αλλά γιατί δεν έχουμε σύγχρονο πτωχευτικό δίκαιο. Έτσι, έχουμε χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ουσιαστικά και λειτουργούν τυπικά και επίσης πολλές «μαύρες» επιχειρήσεις που δεν εμφανίζονται πουθενά αφού οι ιδιοκτήτες τους είναι αποκλεισμένοι από παντού.

 

Δείτε ολόκληρη την ομιλία

 

 

 

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχε το σύνολο των Επιμελητηρίων της χώρας  με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, συνεπικουρούμενο  από  την Διοικούσα Επιτροπή και τον Στέφανο Γεωργιάδη Πρόεδρο  του Επιμελητηρίου Δράμας που φιλοξενούσε την εκδήλωση.

 

Επίσης προσκλήθηκαν και συμμετείχαν απευθύνοντας  χαιρετισμό και κάνοντας τοποθετήσεις, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας  κ.κ. Παύλος,   η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, οι βουλευτές κ. Χρ. Καραγιαννίδης, κ. Δημ. Κυριαζίδης, κ. Χ. Κεφαλίδου, οι Ευρωβουλευτές κ. Κώστας Χρυσόγονος και κ. Μαρία Σπυράκη, ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος,  οι προϊστάμενοι των γραφείων στην Ελλάδα της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Άρης Περουλάκης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος. Επίσης συμμετείχαν πολλοί εταίροι του Επιμελητηρίου Δράμας, από οργανισμούς και δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Κατά τις εργασίες της ΓΣ, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιαννης Χατζηθεοδοσίου, έγινε ιδιαίτερη μνεία στις πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για προώθηση λύσεων στα «κόκκινα» δάνεια, στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, στη δεύτερη ευκαιρία και τον θεσμό της Διαμεσολάβησης.

 

Στη συνέλευση απέστειλε χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Αντώνης Παπαδεράκης,  ο οποίος αναφερόμενος στα επιμελητήρια είπε ότι  "Η ελληνική κυβέρνηση, ανάμεσα σε πολλές πρωτοβουλίες τις οποίες λαμβάνει, προωθεί και τον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας. Ο στόχος μας παραμένει σταθερός - να αναδειχθούν τα επιμελητήρια σε κεντρικό φορέα αναπτυξιακού σχεδιασμού, παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στην επιχειρηματικότητα και υλοποίησης έργων ή δράσεων περιφερειακής εμβέλειας. Προκειμένου να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, έχει αναπτυχθεί μακρύς και πιστεύω γόνιμος διάλογος με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή έλαβε υπόψη τα σχόλια που έχουν υποβληθεί, ώστε ο νέος νόμος, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, να συμβάλει στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επιμελητηριακός θεσμός σήμερα".

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρθηκε ότι η συνέλευση της Δράμας είναι κομβικής σημασίας, διότι λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου κρίνεται το μέλλον της χώρας, της οικονομίας και της αγοράς. Αναφέρθηκε στις ενέργειες των Επιμελητηρίων και της ΚΕΕΕ σχετικά με το θέμα της ΑΕΠΙ, τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών καθώς και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην οικονομία της χώρας και την τοπική οικονομία για τους σημαντικούς κλάδους της, στα προβλήματα και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις υποδομές, καθώς επίσης και σε ζητήματα όπως ο ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις και τις πρακτικές της ΑΑΔΕ, την λειτουργία των τραπεζών και την νοοτροπία του τραπεζικού συστήματος.

 

Παράλληλα των συνεδριάσεων της ΓΣ, το τριήμερο από 12 έως και 14 Μαΐου υπήρξαν και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες που οργάνωσε το Επιμελητήριο Δράμας, όπως οι επισκέψεις στα οινοποιεία και η ενημέρωση από τους οινοπαραγωγούς  καθώς και η προβολή αξιοθέατων του νομού μας.

 

 

 

ΣΒ

Tags: ΕΕΑ, Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1544 φορές

Σχετικές Ειδήσεις