tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Η κυβέρνηση μας καταδικάζει σε ένα αέναο μνημόνιο, λέει ο Μητσοτάκης

«Πυρά» κατά της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πυρά» κατά της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, άσκησε σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι τα μέτρα που επέλεξε η κυβέρνηση, όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η φορολόγηση της βενζίνης, θα επιβαρύνουν όλα τα νοικοκυριά κατά 5.000 ευρώ.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια που δεν είναι επιτεύξιμα, θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο μνημόνιο

Επίσης υποστήριξε ότι δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, πρόσθεσε ότι έχουν ευθύνη και οι ευρωπαίοι για την μη τήρησή της.

Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, ενώ το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση.

Αναφερόμενος την πρόταση Ρέγκλινγκ για την αποπληρωμή μέρους του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ από την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η ΝΔ επιθυμεί «κλείδωμα» των χαμηλών επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα, ενώ έκανε λόγο για προώρες εκλογές.

 «Το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου το πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, είναι το τίμημα της καθυστέρησης και της ύφεσης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε:«Είναι μια ανίκανη κυβέρνηση και πρέπει να φύγει».

«Θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές με ένταση. Δεν πρόκειται να περιοριστούμε σε αυτό, το αίτημα σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να συγκρουστούμε με μία κυβέρνηση και να οικοδομήσουμε μία πλατιά συμμαχία με τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line