30/07/2018 | 15:00
Η παρεμβατικότητα του ΕΕΑ για τη στήριξη των πληγέντων
Η παρεμβατικότητα του ΕΕΑ για τη στήριξη των πληγέντων
Το ΕΕΑ με συνεχείς παρεμβάσεις στα ΜΜΕ επιδιώκει την ταχύτερη καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες επιχειρηματίες.
Με το που έγινε γνωστό το μέγεθος της καταστροφής στην Ανατολική Αττική εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών, το ΕΕΑ κινητοποιήθηκε για τη στήριξη των πληγέντων.
Πολυπληθής αντιπροσωπεία του επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με τους Δημάρχους αλλά και επαγγελματίες που οι περιουσίες τους καταστράφηκαν από τις φλόγες. Στο κλιμάκιο του ΕΕΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, σύσσωμη η Διοικητική Επιτροπή με τους Αντιπροέδρους κκ Ν. Γρέντζελο, Ν. Κογιουμτσή, Η. Μάνδρο, τον Γενικό Γραμματέα Δ. Γαβαλάκη, τον Οικονομικό Επόπτη Π. Παντελή, τον Υπεύθυνο ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γ. Ζηκόπουλο, τον Πρόεδρο της Αστικής Εταιρείας "Ερμής ΕΕΑ" και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ Δ. Βαρδακώστα και τα μέλη του ΔΣ, Π. Γιαννόπουλο, Γ. Γκόντζο και Β. Καρναχωρίτη.
Ο μεγάλος στόχος, όπως εκφράστηκε από τον κ. Χατζηθεοδοσίου, είναι να επιστρέψει η κανονικότητα στις περιοχές αυτές. Και η επαναλειτουργία επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα, σίγουρα θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Με αυτό το σκεπτικό το ΕΕΑ αποφάσισε άμεσα την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 50.000 ευρώ προς τους πληγέντες επιχειρηματίες αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αμεσότερη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων, είτε μέσω της καταγραφής των ζημιών από πραγματογνώμονες που θα διαθέσει το ΕΕΑ, είτε μέσω της παρέμβασης του προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι απαραίτητες διαδικασίες για τους δικαιούχους. Παράλληλα, ζήτησε τη συνδρομή των ασφαλιστικών εταιρειών για την στήριξη και όσων δεν είχαν ασφαλισμένες τις περιουσίες τους. Αυτές οι θέσεις και πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τονίστηκαν με δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου σε πληθώρα μέσων του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, σε μία προσπάθεια να κινητοποιηθούν όσες περισσότερες δυνάμεις είναι εφικτό για την στήριξη των πληγέντων.

 

O ANT1 για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΕΕΑ σε Ραφήνα και Μάτι - 26/07/2018

 

 

Συνέντευξη Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΙ για τη συνδρομή του ΕΕΑ στους πληγέντες επιχειρηματίες - 27/07/2018


 

 

Συνέντευξη σε ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς - 26/07/2018

 

 

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ στο Kontra για τις φονικές πυρκαγιές-28/07/2018

 

 

 

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Epsilon για τους πυροπαθείς επιχειρηματίες - 29/07/2018

 

 

 

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ στον ΣΚΑΙ για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές - 30/7/2018

 

 

Tags: ΕΕΑ, Επικαιρότητα, Επιχειρηματικότητα Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1126 φορές

Σχετικές Ειδήσεις