10/05/2017 | 13:03
IdEF: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
IdEF: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια έφερε στην επιφάνεια τις γνωστές αρετές της Ελλάδος, όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Η αλληλεγγύη, οι προφορές, οι χορηγίες, οι ενισχύσεις κ.α. είναι μέσα στις αρετές που βλέπουμε να εμφανίζονται και στον ιδιωτικό τομέα, με όλο το μεγαλείο ψυχής που τις διέπει.

 

Στο πλαίσιο των αρετών αυτών είναι και η προσφορά «Υποτροφιών Αριστείας» από το κολέγιο IdEF προς νέους που φιλοδοξούν να καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για τον επαγγελματικό τους βίο. Πρόκειται για μια καινοτομία στις υποτροφίες που δείχνει και το πόσο στοχευόμενη είναι η δράση και πόσο κατευθύνεται στη στήριξη άξιων νέων μας για σπουδές επιπέδου.

 

 

 

Ενημέρωση Μελών Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το IdEF

 

 

Επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε για τα νέα δεδομένα σε σχέση με τις Νομικές σπουδές στην Ελλάδα και τις Υποτροφίες Αριστείας του Κολλεγίου IdEF.  


1. Η επίσημη αναγνώριση των πτυχίων Νομικής του Paris 13- IdEF
 
Το Υπουργείο Παιδείας δια του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) ανεγνώρισε  επισήμως, το Πτυχίο  Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF, ως Επαγγελματικά Ισοδύναμο προς τα Πτυχία Νομικής των Ελληνικών Πανεπιστημίων αλλά και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ενέγγραψαν ήδη από τον Ιούνιο του 2016 τους κατόχους των ως άνω πτυχίων στα Μητρώα Ασκουμένων.  
  
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη απόφοιτοί μας δικηγορούν. 2. Το νέο εργασιακό τοπίο και η πρόταση του Κολλεγίου IdEF

Επειδή ο απόφοιτος Λυκείου του 2017, που επιθυμεί να κάνει νομικές σπουδές, θα διανύσει τον εργασιακό του βίο μέχρι το 2050, χρονοδιάστημα που με βάση τα σημερινά δεδομένα, ενδεχομένως να προκύψει η ανάγκη  ή  η ευκαιρία να εργαστεί στο εξωτερικό.
Επειδή πλέον, για να δομήσει το επαγγελματικό του προφίλ, έχει επιλογή μεταξύ

  • ελληνόφωνων σπουδών στο Ελληνικό Δίκαιο στην Ελλάδα, ή

  •  τρίγλωσσων (Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά) σπουδών στο Κολλέγιο IdEF στην Ελλάδα, με τα δυο πρώτα έτη στα Ελληνικά και τελικό αποτέλεσμα γνώση Γαλλικού και Ελληνικού δικαίου, ή

  • Νομικών σπουδών στην αλλοδαπή

 
πιστεύουμε, ότι, δια των υποτροφιών αριστείας συνεισφέρουμε στο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τρίγλωσσες νομικές σπουδές, επισήμως αναγνωρισμένες στην Ελλάδα, όλοι οι άξιοι εφόσον τις επιλέξουν.

3. Υποτροφίες Αριστείας- Το αναλογικό «Μηχανογραφικό»

Απόφοιτοι Λυκείου που θα συγκεντρώσουν αριθμό μορίων

  1. μεγαλύτερο η ίσο με τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής σε Νομική Σχολή Ελληνικού ΑΕΙ για το 2017  μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας  που αντιστοιχεί στο 75% των διδάκτρων.

  2. από 17.001 έως τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής σε Νομική Σχολή Ελληνικού ΑΕΙ  μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας που αντιστοιχεί στο 50% των διδάκτρων.

  3. από 16.500 έως 17.000  μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας  που αντιστοιχεί στο 25% των διδάκτρων.

Το αναλογικό «Μηχανογραφικό» Νομικών σπουδών όπως το προτείνει το κολλέγιο IdEF λειτουργεί ως εξής:

Οι  ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι Λυκείου  από όλη την Ελλάδα καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ηλεκτρονικά ή στη Γραμματεία του IdEF από τις 20/03/2017

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογικών τους επιδόσεων υποβάλουν στο Κολλέγιο, αντίγραφο του Απολυτήριου τους και το πλήθος των μορίων που συγκέντρωσαν.

Η υποτροφία αριστείας που θα τους απονεμηθεί από το κολλέγιο IdEF είναι  ευθέως ανάλογη των βαθμολογικών τους επιδόσεων.

Για παράδειγμα αν κάποιος συγκεντρώσει 18000 μόρια τότε η υποτροφία του θα είναι 75% των διδάκτρων για το πρώτο έτος.  Επειδή, οι υποτροφίες ανανεώνονται για το κάθε ένα από τα επόμενα έτη φοίτησης όταν ο υπότροφος συγκεντρώσει μέσο όρο 15 στα 20 στα μαθήματα του έτους, σημαίνει ότι ο υπότροφος  έχει ισχυρό κίνητρο να μελετά σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του. Με αυτές τις προϋποθέσεις για ένα υπότροφο κάτοικο Αθηνών τα συνολικά δίδακτρα για τέσσερα έτη Νομικών σπουδών στο Κολλέγιο IdEF θα αντιστοιχούν στα δίδακτρα ενός έτους.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας  και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία.

(Κατεβάστε εδώ το pdf για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες).

 

 

Με τιμή,
Εμμανουήλ Αμαργιανάκης
Πρόεδρος του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF

www.idef.gr
Tηλ: 210-6980772

 

 

ΣΒ

Tags: Ιδιωτική εκπαίδευση Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1638 φορές

Σχετικές Ειδήσεις