tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ιδιωτικοποιήσεις,ενέργεια,δημόσια διοίκηση στο τραπέζι με τους θεσμούς

Ξεκινούν σήμερα οι συναντήσεις της διαπραγματευτικής ομάδας με το Κουαρτέτο.

Ξεκινούν σήμερα οι συναντήσεις της διαπραγματευτικής ομάδας με το Κουαρτέτο, με στόχο την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας ως το Eurogroup της 24ης του μήνα. 
Η ατζέντα των σημερινών συναντήσεων περιλαμβάνει Ιδιωτικοποιήσεις, Ενέργεια και Δημόσια Διοίκηση.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, στα τεχνικά κλιμάκια υπάρχει διάθεση επίλυσης όλων των διαφορών, δεν βάζουν πρόσθετα θέματα, ενώ αισιοδοξία υπάρχει στο υπουργείο Οικονομικών ακόμα και για τις αντικειμενικές αξίες, καθώς οι ξένοι τεχνοκράτες αναγνωρίζουν τη δυσκολία του εγχειρήματος. 
Την ίδια ώρα προβληματίζει η μετωπική σύγκρουση ΔΝΤ- Βερολίνου για το Χρέος. Ο ίδιος αξιωματούχος παρατήρησε ότι το κλίμα αλλάζει ή μάλλον ανατρέπεται από εβδομάδα σε εβδομάδα κι αυτή τη στιγμή το Ταμείο φαίνεται να είναι πιο κοντά στην έξοδο. «Εξαρτάται από τι επεκτάσεις θα πάρουμε, τι επαναγορά ακριβού Χρέους θα κάνουμε, τι επιστροφές ANFA- SMP θα πάρουμε», απάντησε ο αξιωματούχος στο ερώτημα για το πώς θα εκλάβουν οι αγορές το ότι το Χρέος δεν θα έχει τη σφραγίδα βιωσιμότητας του Ταμείου.
Όσον αφορά στην καυτή πατάτα των περικοπών στις συντάξεις, ο αξιωματούχος τόνισε ότι δεν είναι ώρα για μια τέτοια συζήτηση. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις ψηφισμένες μειώσεις, αν το ΔΝΤ αποχωρήσει κι αν δεν ενεργοποιηθεί ο αυτόματος μηχανισμός για το Χρέος.