14/11/2017 | 07:47
Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης στο Ζάππειο -2 βίντεο
Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης στο Ζάππειο -2 βίντεο

Ο ασφαλιστικός κόσμος τίμησε, στις 11/11/2017, την «Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης» με μια σημαντική εκδήλωση της ΕΑΕΕ στο Ζάππειο και με μεγάλη συμμετοχή διαμεσολαβούντων της ασφάλισης.

 

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Βερμισώ στο insurance-eea.gr η εκδήλωση εξελίχθηκε σε σημαντική παρουσία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και  αναδείχτηκε η βεβαιότητα πως  η «συμβουλή της διαμεσολάβησης είναι αναγκαία σε όλα τα προϊόντα».

 

Υπό τον συντονισμό του επικεφαλής της Groupama κ. Χρήστου Κάτσιου,  οι  Πρόεδροι του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, της ΕΑΔΕ κα Δ. Λύχρου, του ΣΕΜΑ κ. Ι. Ξηρογιαννόπουλος του ΠΣΣΑΣ κ. Δ. Γαβαλάκης και του ΠΣΑΣ κ. Π. Λελεδάκης, ανέλυσαν το παρόν του κλάδου και προχώρησαν σε εκτιμήσεις για το μέλλον συναρτώμενες με ενέργειες και πρωτοβουλίες που ήδη υλοποιούνται ή πρέπει να ξεκινήσουν. Τονίστηκε η σημασία των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων στην υποστήριξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και η συμβολή τους στην ανάδειξη, διεκδίκηση και επίτευξη δίκαιων αιτημάτων. 

 

 

Για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων της διαμεσολάβησης στάθηκαν απέναντι στους συναδέλφους τους και απέδειξαν ότι δρουν ενωμένοι, με σύστημα, συμμετέχουν σε όλες τις ενέργειες  της πολιτείας που αφορούν τους διαμεσολαβούντες και κυρίως επιδιώκουν την συλλογική πρόοδο. Είναι φανερό πώς το πρώτο βήμα έχει γίνει και η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα καθώς «τρέχουν» θέματα όπου ο κλάδος καλείται να αντιμετωπίσει.

 

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επεσήμανα την σπουδαιότητα τη πιστοποίησης του διαμεσολαβούντα, μια διαδικασία η οποία μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά είναι και το μέσον αναβάθμισης του επαγγέλματος και η πορεία προς το μέλλον. Η εκπαίδευση και η πιστοποίηση των διαμεσολαβητών είναι αναγκαιότητα και πλεονέκτημά τους και πρέπει να γίνεται με αυξημένο ενδιαφέρον.

 

Ανακοίνωση για την εκδήλωση εξέδωσε και το ΕΕΑ

 

Δείτε τις παρεμβάσεις των ομιλητών στο πάνελ.

 

 

 

 

 

 

 

Η ανακοίνωση του ΕΕΑ

 

Με ξεκάθαρη θέση, σύμπνοια, και  προτάσεις για την «επόμενη ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης» η ασφαλιστική διαμεσολάβηση συμμετέχει, για πρώτη φορά, στην εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που πραγματοποιείται στις 10 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο και ώρα 16:00, στο πλαίσιο της Ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός καθώς εκεί  οι εκπρόσωποι του κλάδου, με ενιαία παρουσία θα τοποθετηθούν επί βασικών θεμάτων που αφορούν: στις προοπτικές της διαμεσολάβησης, στις αναγκαίες εκσυγχρονιστικές προσαρμογές και στις διαδικασίες που κρίνονται αναγκαίες να υιοθετηθούν για να διασφαλιστεί η επαγγελματική πρόοδος και συνέχεια.

 

Οι εργασίες της εκδήλωσης της ΕΑΕΕ ξεκινούν με το θεματικό πάνελ  της διαμεσολάβησης στο οποίο συμμετέχει δια του προέδρου του το ΕΕΑ και το συνθέτουν οι πρόεδροι των φορέων της Διαμεσολάβησης (κυρία Λύχρου της ΕΑΔΕ,  κ. Ξηρογιαννόπουλος του ΣΕΜΑ,  κ. Λελεδάκης του ΠΣΑΣ και κ. Γαβαλάκης του ΠΣΣΑΣ).

 

Υπό τον συντονιστικό ρόλο του Γενικού Διευθυντή της Groupama Ασφαλιστική κ. Χρ. Κάτσιου, οι συμμετέχοντες στην θεματική ενότητα, θα αναφερθούν στα εξής θέματα:

 

Η οδηγία IDD και το ευρύτερο νομοθετικό  πλαίσιο λειτουργίας της ασφαλιστικής διανομής. 


Oι παράμετροι που καθορίζουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και συναρτώνται με την εφαρμογή της τεχνολογίας και την δια βίου μάθηση-επιμόρφωση των διαμεσολαβούντων. 


H δυναμική σχέση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με τον καταναλωτή και πώς αυτή θα διαμορφωθεί ώστε να εξυπηρετεί τους καταναλωτές, να διασφαλίζει την αντικειμενική ενημέρωσή τους και να ικανοποιεί τις ανάγκες τους για ορθή κατανόηση και πληροφόρηση όσων σχετίζονται με την ασφάλισή τους.

Η συμμετοχή των μελών του κλάδου στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ είναι σημαντική αφενός διότι θα ενημερωθούν  οι επαγγελματίες σε θέματα άμεσου ενδιαφέροντός τους, και αφετέρου διότι όλοι μαζί θα συνδράμουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της «μεγάλης και συμπαγούς» εικόνας που έχουμε επιτύχει ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να δείχνουμε και στην κοινωνία και στις ασφαλιστικές εταιρείες.

 

ΣΒ

 

 

Tags: Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1698 φορές

Σχετικές Ειδήσεις