10/06/2018 | 01:00
Ημερίδα για την καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων
  • Ημερίδα για την καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων
  • Ημερίδα για την καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων

Εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων - Βήματα και αλληλεπιδράσεις από τη νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και τη διάθεση στην αγορά οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ).

 

Η εκδήλωση γίνεται το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ώρα 10:30-14:00 στην Αίθουσα Chef Club (πλησίον σταθμού Μετρό Αγ. Ιωάννης), Βουλιαγμένης 171, και οι ομιλητές θα προσεγγίσουν προβληματισμούς όπως:

 

- Πόσο δύσκολο είναι να καινοτομήσεις μετατρέποντας μια έξυπνη ιδέα σε προϊόν ή υπηρεσία;

- Σέβεσαι το περιβάλλον με το καινοτόμο προϊόν σου;

- Αξιοποιείς τις δυνατότητες της συσκευασίας;

- Οι νέες τεχνολογίες πόσο επηρεάζουν τις νεοφανείς ιδέες;

- Ποια είναι η αλληλουχία των κινήσεων μιας επιτυχημένης διαδικασίας μετατροπής ιδέας σε προϊόν;

- Πώς μπορείς να μετατρέψεις νομικά εμπόδια σε εργαλεία δουλειάς και επιτυχίας;

- Ποιος ο ρόλος της παγκοσμιοποίησης στην καινοτόμο λειτουργία;

- Ποια η βαρύτητα των οργανοληπτικών δοκιμών στην επιτυχημένη απόφαση;

 

Το στρογγυλό τραπέζι θα αποτελέσουν οι:

 

Νίκος Βαλέτ, Χημικός Μηχανικός, Group R&D Director Chipita S.A.

Δήμητρα Χούχουλα, Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής

Αντώνης Καναβούρας, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ανδρέας Χαρδαλούπας, Διευθυντής Μάρκετινγκ Συνεταιρισμού ΘΕΣ-ΓΑΛΑ

Εύα Κωνστανίνη, Βιοτεχνολόγος MSc, Έρευνα & Ανάπτυξη Vioryl A.E.

Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της ΠΕΤΕΤ - Διευθυντής Εργοστασίου και R&D, Λάβδας Ζαχαρώδη Προϊόντα & Σοκολάτα

 

Επιπλέον, εκ μέρους της ομάδας που κέρδισε προσφάτως το πρώτο βραβείο επιχειρηματικότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Λύδια Βαλάση και Μαρίνος Ξαγοράκης θα παρουσιάσουν την ιδέα τους: «ΈλληνFood: Αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανιών και καρπών B’ διαλογής από την ελληνική γη με σκοπό την παρασκευή βιολειτουργικών αλεύρων».

 

Η ενεργή παρουσία των συμμετεχόντων και τα ερεθίσματα μέσω ερωτήσεων ή σύντομων τοποθετήσεων πιστεύουμε ότι θα συνθέσουν κλίμα πρωτοπόρου διαδραστικής διαδικασίας η οποία στόχος είναι να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Εδώ η αίτηση συμμετοχής που πρέπει να αποσταλεί στο petetinfo@gmail.com

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά λόγω των περιορισμένων θέσεων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

ΑΣΒ

 

Tags: Καινοτομία, Τρόφιμα – Ποτά Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 2074 φορές

Σχετικές Ειδήσεις