15/10/2018 | 12:08
Ημερίδα ΠΑΣΙΠΣ: Φόρουμ για την Προσχολική Ηλικία
Ημερίδα ΠΑΣΙΠΣ: Φόρουμ για την Προσχολική Ηλικία
Ένα μεγάλο φόρουμ για την Προσχολική Ηλικία 0-6 αποτέλεσε η Ημερίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, με θέμα "Θεωρητικές προσεγγίσεις και καλές πρακτικές για το παιδί ηλικίας 0 έως 6 ετών".
 
Η Ημερίδα έλαβε χώρα το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και αποτέλεσε σημείο συνάντησης για την Πολιτεία, τα Παιδαγωγικά Τμήματα και τις Δομές της Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Εκπαίδευσης.
 
 
Δείτε τον χαιρετισμό της προέδρου του ΠΑΣΙΠΣ, κ. Μίνας Γιαζιτζόγλου:

Δείτε τον χαιρετισμό του αντιπροέδρου του ΠΑΣΙΠΣ, κ. Γιώργου Σταθόπουλου:
 
Δείτε τον χαιρετισμό της Διευθύντριας του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης κ. Ευαγγελίας Κανταρτζή:

 

Με επίκεντρο τις νέες ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και της προόδου των Παιδαγωγικών Επιστημών, αναδείχθηκαν από τους εισηγητές καινοτόμες προσεγγίσεις και καλές πρακτικές για το παιδί της Προσχολικής Ηλικίας.

Παράλληλα, αναδείχθηκε η ανάγκη να αποτελέσει το Παιδί 0-6 ετών, κεντρικότερη προτεραιότητα όχι μόνο για το Εκπαιδευτικό Σύστημα, αλλά συνολικά για την κοινωνική πολιτική. 
 
Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου, μέσα στην τελευταία τριετία, μειώθηκε η παιδική φτώχεια, αυξήθηκαν κατά 515 εκατ. ευρώ, οι δαπάνες για το παιδί, καθιερώθηκαν τα σχολικά γεύματα, ως οριζόντιο μέτρο, ενώ φέτος έφτασαν τις 127.000 οι μητέρες με αξίες τοποθέτησης για παιδιά Προσχολικής Ηλικίας, στους Παιδικούς Σταθμούς. 
 
Δείτε την ομιλία της κ. Φωτίου:

Από την πλευρά του, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης (πρώην πρύτανης ΕΚΠΑ), σημείωσε την ιδιαίτερη ανάγκη όλες οι οικογένειες με παιδί προσχολικής ηλικίας να στηριχθούν και να καλυφθούν άμεσα με αναπληρωτές, οι θέσεις εκπαιδευτικών στα νηπιαγωγεία.
 
Δείτε την ομιλία του κ. Φορτσάκη:

Η κα Αγγελική Γκούσκου, από το Τμήμα Παιδείας και Έρευνας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, τόνισε ότι η Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση, αποτελούν αγωνία της λαϊκής οικογένειας και πανευρωπαϊκό άγχος για το παιδαγωγικό της περιεχόμενο, ενώ πρέπει να δίνεται απλόχερα στο παιδί. 
 
Δείτε την ομιλία της κ. Γκούσκου:

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσει το παιδί την κοινωνική, οικονομική απομόνωση, είναι να βρεθεί νωρίτερα στην αγκαλιά των Δομών Αγωγής και Εκπαίδευσης.
 
Δείτε την ομιλία του κ. Θεοχάρη:
 
 
Δείτε την ομιλία του κ. Χατζηθεδοσίου:

 
Tags: ΕΕΑ, Επαγγελματικά, Κοινωνία, Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 878 φορές

Σχετικές Ειδήσεις