tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ιουλιανή επιδρομή φόρων με ανάσα από το κοινωνικό μέρισμα

Με τριπλό... πονοκέφαλο (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και περικοπές συντάξεων) και μόνη "ανάσα" την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ξεκινά η τελευταία εβδομάδα

Με τριπλό… πονοκέφαλο (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και περικοπές συντάξεων) και μόνη "ανάσα" την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ξεκινά η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, λίγο πριν τις διακοπές του Αυγούστου, αφού μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν δρομολογηθεί κι επισήμως όλες οι διαδικασίες για την είσπραξη του φόρου εισοδήματος και του φόρου ακινήτων αλλά και οι προαναγγελθείσες μειώσεις συντάξεων λόγω αύξησης παρακράτησης.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι την Πέμπτη 31 Ιουλίου εκτός από το "ψαλίδι" σε περισσότερες από 700.000 συντάξεις, περίπου δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σχετικά με το φόρο εισοδήματος, ήτοι να πληρώσουν την πρώτη δόση του. Από την άλλη, οι επιτηδευματίες οφείλουν να αποδώσουν ΦΠΑ άνω των δύο δισ. ευρώ, ενώ μέχρι τότε -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα είναι διαθέσιμα στο Taxis και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. που σε νούμερα "χρεώνουν" 6,5 εκατομμύρια Έλληνες κοντά στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες άτυπες "Οδηγίες προς Ναυτιλομένους" που μπορούν να σας γλυτώσουν σε μεγάλο βαθμό από το ψυχολογικό κόστος, γιατί το χρηματικό είναι αναπόφευκτο…

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

– Αποφύγετε τη "διεκδίκηση" του ειδοποιητηρίου για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ την πρώτη μέρα (1 Ιουλίου) που θα είναι διαθέσιμο στο Taxis κι αφήστε το για την επόμενη εβδομάδα, που η ροή του site προβλέπεται πιο…υποτονική.

– Οι φόροι έως 300 ευρώ πληρώνοντας εφάπαξ.

 Φόρος εισοδήματος

– Αν πρόκειται για ποσό μικρότερο από 300 ευρώ, η προθεσμία είναι το τέλος Αυγούστου. Αν, δε, επιλέξετε πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας, αποφύγετε τη μέρα καταβολής των συντάξεων (31 Ιουλίου)

– Τυπώστε νωρίς το ειδοποιητήριο για την πληρωμή της πρώτης δόσης, για να αποφύγετε την αυξημένη επισκεψιμότητα των τελευταίων ημερών του Αυγούστου στο Taxis, αφού ως τότε θα πρέπει να καταβληθεί φόρος ταυτόχρονα από 6,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες!

"Φως στο τούνελ" το κοινωνικό μέρισμα

Την Τρίτη 29 Ιουλίου θα πιστωθεί τελικά το κοινωνικό μέρισμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που πληρούν τα κριτήρια, με βάση τα εισοδήματα του 2013.

Για τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί 15 ημέρες μετά τη λήξη της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014.

Για τις λοιπές αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1/10/2014 έως και την 10/10/2014.

                   Πηγή www.reporter.gr