22/12/2017 | 09:10
Ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από το Εφετείο Αθηνών
Ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από το Εφετείο Αθηνών
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε, στς 03:25 τα ξημερώματα, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα", ο οποίος έδινε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών.
Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και στις 03:25 -όπως είχε προειδοποιήσει ο άγνωστος- πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, η οποία προξένησε σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτίρια.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον αστυνομικό φρουρό, αμέσως μετά την εναπόθεση τσάντας που περιείχε Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών, κατά την προσπάθεια διαφυγής τους.
Στη θέα του αστυνομικού σκοπού, συνεργός των δραστών που ανέμενε σε όχημα, πυροβόλησε μια φόρα εναντίον του, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός.
Κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.
Το εν λόγω όχημα λίγο αργότερα βρέθηκε καμμένο στην περιοχή των Εξαρχείων.
Η προανάκριση για το περιστατικό ενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).
Συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας ερευνούν το σημείο της έκρηξης, όπου βρίσκονται και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.
Μετά την έκρηξη, αναστέλλονται όλες οι εργασίες και οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών, για σήμερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή.
Tags: Κοινωνία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1240 φορές

Σχετικές Ειδήσεις