tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

«Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα»

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΕΒ, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Γ. Κατάινεν.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΕΒ, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Γ. Κατάινεν.

 

 

«Μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία θα υπάρξει επενδυτικό ρεύμα που θα αλλάξει και τα μακροοικονομικά δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης.

«Είναι διάχυτη, πρόσθεσε, η εντύπωση – βεβαιότητα ότι υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μεγάλες ευκαιρίες σε μια σειρά από τομείς».

 

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους που θα δημιουργεί βιώσιμες συνθήκες για εξυπηρέτηση του χρέους κατά την περίοδο 2015 – 2018, που θα αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας τον Ιούνιο, σταθεροποίηση των δημοσιονομικών δεδομένων και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα ενθαρρύνει και τις επενδύσεις.

 

Παράλληλα προανήγγειλε νέο αναπτυξιακό νόμο ενώ επανέλαβε το αίτημα ο χάρτης των ενισχύσεων να καθοριστεί με βάση τα τωρινά στατιστικά δεδομένα και όχι με αυτά της περιόδου του 2008 που δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα του σήμερα.

 

Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ είπε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία κατανομής των έργων που είτε θα ολοκληρωθούν στην τρέχουσα περίοδο, είτε θα συνεχιστούν στην επόμενη είτε θα απενταχθούν, με στόχο να απορροφηθεί το σύνολο των πόρων. Για το πακέτο Γιούνκερ τόνισε ότι οι εγγυήσεις που παρέχει είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – capital.gr