tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ισχυρός σεισμός και δεκάδες μετασεισμοί στα Ιωάννινα

Έντρομοι πολλοί κάτοικοι των Ιωαννίνων και των γύρω χωριών πέρασαν τη νύχτα τους έξω από τα σπίτια τους, εξαιτίας του «χορού» των Ρίχτερ.

 

Έντρομοι πολλοί κάτοικοι των Ιωαννίνων και των γύρω χωριών πέρασαν τη νύχτα τους έξω από τα σπίτια τους, εξαιτίας του «χορού» των Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός κατεγράφη στις 23:14 ώρα Ελλάδος και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, στην περιοχή του Πωγωνίου.

Από εκείνη την στιγμή και μετά ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, ενώ λίγο μετά τις 03.00 σημειώθηκαν τρεις ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,5, 4,9 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να περάσουν τη νύχτα σε δρόμους και σε πλατείες

 

Στους δρόμους των Ιωαννίνων δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς πολλές οικογένειες επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και κατευθύνθηκαν στην παραλίμνια περιοχή.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ προκλήθηκαν ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων στους δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Όπως έγινε γνωστό επίσης από την Πολιτική Προστασία έχουν υποστεί ρωγμές σπίτια στο Καλπάκι, όπως επίσης και ένα μοναστήρι στους Αστραγγέλους και ένα παρεκκλήσι της μονής Βελλά.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Τζουμέρκων που ενώνει τα Πράμαντα με το Καλέντζι.

 

Πηγή : www.naftemporiki.gr