29/05/2017 | 09:00
Κ.Ανδρόπουλος.Οι πολιτικές της ΕΕ κατά της πτώχευσης επιχειρήσεων-βίντ
Κ.Ανδρόπουλος.Οι πολιτικές της ΕΕ κατά της πτώχευσης επιχειρήσεων-βίντ

Στην Ημερίδα για το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης Επιχειρήσεων & 2ης Ευκαιρίας Επιχειρηματιών» η οποία διοργανώθηκε, στις 18 Μαΐου 2017, με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, (ΓΣΕΒΕΕ),  καλεσμένοι ήταν στελέχη της αγοράς και των φορέων επιχειρηματικότητας για να μιλήσουν για το θέμα.

 

Μεταξύ των εισηγήσεων ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η εισήγηση του κ. Κώστα Ανδρόπουλου, ο οποίος είναι  Υπεύθυνος Μονάδας Προγράμματος COSME και Πολιτικών ΜμΕ, Γ. Δ. Εσωτερικής Αγοράς Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ, Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Ο κ.Ανδρόπουλος παρουσίασε την κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ΕΕ και ανέπτυξε τα εργαλεία και τις πολιτικές αποτροπής της πτώχευσης, τις αδυναμίες των ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και η αξιοποίησης της δεύτερης ευκαιρίας για τους έντιμους επιχειρηματίες.

 

 

Όπως είναι γνωστό, το  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  «Ευρωπαϊκό Δίκτυο  Έγκαιρης Προειδοποίησης Επιχειρήσεων και 2ης Ευκαιρίας Επιχειρηματιών», χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία COSME και  συμμετέχουν δεκαπέντε φορείς (Υπουργεία, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Κοινωνικοί Εταίροι και Μη Κερδοσκοπικοί  φορείς),   από  επτά (7) χώρες (ΔΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ,ΕΛΛΑΔΑ,ΙΤΑΛΙΑ , ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ). Στόχος του Δικτύου είναι η παροχή εξειδικευμένης βοήθειας  στις  επιχειρήσεις για

  • να προβαίνουν εγκαίρως σε αναδιάρθρωση, ώστε να διασώζονται οι θέσεις εργασίας και να διατηρείται η αξία της,

  • να υποστηρίζονται οι  επιχειρηματίες που αποτυγχάνουν για να στέκονται ξανά στα πόδια τους πιο γρήγορα και να κάνουν μια νέα προσπάθεια έχοντας τη σοφία της εμπειρίας.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΒ

Tags: ΕΕΑ, Επιχειρηματικότητα, Οικονομική κρίση Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1206 φορές

Σχετικές Ειδήσεις