01/09/2017 | 16:43
Κανονικά η εκτέλεση συνταγών ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα σε Αθήνα-Πειραιά
Κανονικά η εκτέλεση συνταγών ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα σε Αθήνα-Πειραιά

Κανονικά εκτελούνται από σήμερα, Παρασκευή, στα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά, οι γνωματεύσεις ΕΟΠΥΥ που αφορούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμο υλικό για τον διαβήτη.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά ανέστειλαν την άρση της επί πιστώσει χορήγησης των παραπάνω ειδών και έτσι και έτσι οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή τους.

στόσο, με ανακοίνωσή του ο ΦΣΑ διευκρινίζει ότι «μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ληφθούν υπόψη, τόσο η πορεία των εκκαθαρίσεων και εξοφλήσεων των υποβολών μας, όσο και τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), -16 Σεπτεμβρίου- ώστε να αποφασιστεί αν θα παρθούν νέες αποφάσεις σχετικά με το θέμα».

Την άρση της απόφασης περί αναστολής εκτέλεσης αναλώσιμων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Η προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ για επίλυση των προβλημάτων μας και ικανοποίηση των αιτημάτων μας, μετά την κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Πειραιά και Αττικής, έφερε αποτελέσματα» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο ΠΦΣ οφείλει να αναλάβει πλήρως την ευθύνη, τόσο της διαδικασίας όσο και της ταυτόχρονης πληρωμής όλων των Συλλόγων της χώρας».

Πηγή: www.in.gr

Tags: Κοινωνία, ΥΓΕΙΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 987 φορές

Σχετικές Ειδήσεις