tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Καταγγελία ΚΕΔΕ για επιβάρυνση Δήμων με τις δαπάνες της υγείας

Η ΚΕΔΕ συγκαλεί την Τρίτη έκτακτη συνεδρίαση, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση με τροπολογία θα μεταφέρει τις δαπάνες των δημόσιων δομών υγείας, στους Δήμους.

Η ΚΕΔΕ συγκαλεί την Τρίτη έκτακτη συνεδρίαση, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση με τροπολογία θα μεταφέρει τις δαπάνες των δημόσιων δομών υγείας, στους Δήμους.

 

Η τροπολογία, η οποία συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει -σύμφωνα με την ΚΕΔΕ- «να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λπ.)».

«Το δίδυμο του Υπουργείου Υγείας ουσιαστικά αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών όταν καλούν την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την ευθύνη χρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, ενώ γνωρίζουν ότι δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους ακόμη και για να καλύψει τις δικές της ανάγκες» αναφέρει η ΚΕΔΕ και συμπληρώνει:

«Οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία. Και με τα νομοθετικά τερατουργήματα που προωθούν, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, αποδεικνύουν ότι εκτός από ανίκανοι, διακατέχονται κι από ολοκληρωτικές αντιλήψεις. Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει δημόσια την απόπειρα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να μεταθέσει στην Αυτοδιοίκηση τις ευθύνες της για τα αδιέξοδα που δημιούργησαν στο χώρο της Υγείας.»

 

 

Πηγή : www.vima.gr