tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Κατάληψη γραφείων του ΟΑΕΕ- ΕΦΚΑ

Όπως έλεγαν εργαζόμενοι της διεύθυνσης Κέντρου Αθήνας (οδ.Πειραιώς), η κατάληψη θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

Σε κατάληψη προχώρησαν, την Πέμπτη 8/11, μετά από απόφαση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Ε.Ε., οι εργαζόμενοι σε περιφερειακά γραφεία του ΟΑΕΕ – ΕΦΚΑ. Αίτημα είναι η ενίσχυση του οργανισμού με νέο ανθρώπινο δυναμικό, διότι είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις λειτουργίας του και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με το Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Σέμπο. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμιά απάντηση στο άμεσο αίτημά μας, μόνο η αόριστη δέσμευση για κατάθεση σχετικής «πρότασης» στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη ακολούθησε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΑΕΕ στην οποία αποφασίστηκε η συνέχιση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

 

Αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η κατάληψη, την  Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 από τις 7.00 π.μ. στις  Διευθύνσεις Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Κέντρου Αθήνας, και η κατάληψη και του κτιρίου της κεντρικής Διοίκησης του ΕΦΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 8). Παράλληλα ζητήθηκε  η στήριξη Σωματείων, Ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ, σ’ έναν αγώνα που ξεπερνά τα όρια των κλαδικών διεκδικήσεων. Το ζήτημα της υποστελέχωσης αφορά κυρίως στις υπηρεσιακές δομές οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών (συντάξεις κλπ) κι αυτό συμβαίνει σχεδόν σε ολόκληρο τον ΕΦΚΑ.

 

Όπως τονίζουν, «στη συγκεκριμένη κατάσταση φτάσαμε κυρίως λόγω της αστοχίας και των αυθαιρεσιών που αφορούν στις διαδικασίες δημιουργίας του νέου φορέα, γι αυτό παραμένουμε σταθεροί στην πάγια θέση τόσο του Συλλόγου μας όσο και της ΠΟΠΟΚΠ για συνολικό επανασχεδιασμό της ενοποίησης. Διαφορετικά οδηγούμαστε σε τραγέλαφο, με «θύματα» ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εμάς τους εργαζόμενους.

 

Η Πολιτική Ηγεσία και η Διοίκηση οφείλουν να καταλάβουν πως «δεν χωράνε δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη» κι όσο εμμένουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας ενοποίησης τόση θα μετατρέπουν σε υπηρεσίες – φαντάσματα τις δομές εξυπηρέτησης, προκαλώντας ταυτόχρονα διχαστικές τάσεις και ανταγωνισμούς μεταξύ του συνόλου των εργαζομένων.

 

Αυτή είναι η συνολική βάση στην οποία θέτουμε τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις μας, επιδιώκοντας ο αγώνας μας να κινηθεί και να εξελιχθεί στα πλαίσια της ενότητας και της συμμετοχής όλων των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ». Όπως έλεγαν εργαζόμενοι της διεύθυνσης Κέντρου Αθήνας (οδ.Πειραιώς), η κατάληψη θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

 

Β