tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Κατρούγκαλος : Κόκκινη γραμμή να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις

«Το Ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου

«Το Ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εν όψει του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αύριο, Σάββατο.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι ένα από τα κύρια θέματα που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός να τεθούν στο τραπέζι του Συμβουλίου, κάτι όμως που δεν οι αρχηγοί των κομμάτνω της Αντιπολίτευσης, όσοι από αυτούν θα προσέλθουν, αντιμετωπίζουν στην -καλύτερη περίπτωση- με επιφυλακτικότητα.

Ενδεικτική η τοποθέτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, ότι το Ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να συζητηθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά είτε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, είτε σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε σε επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι δεν θα δεχτεί καμία συζήτηση για το ασφαλιστικό επειδή αυτό είναι πρωτίστως ζήτημα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής.

Σε αυτές τις θέσεις λοιπόν απαντά ο κ.Κατρούγκαλος με τη δήλωση περί «εθνικού ζητήματος».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, «το ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα. Επομένως, το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινή γραμμή».

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα το σεβαστούν αυτό -και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχουν κόμματα που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο, ώστε να τηρηθεί με θρησκευτική, θα έλεγα, ευλάβεια αυτή η κόκκινη εθνική γραμμή», υπογράμμισε ο υπουργός.

Στο ερώτηση: «καμιά μείωση στις κύριες συντάξεις;», ο υπουργός τόνισε ότι «στόχος μας είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες».

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό συμμετείχε, επίσης, ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.