tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Κινητοποίηση κατά των ιδιωτικοποιήσεων – βίντεο

Με συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος απάντησαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στη μεταφορά ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο

Με συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος απάντησαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στη μεταφορά ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν  και οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ μετά από πρόσκληση των ομοσπονδιών τους.

 

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωσή της, «σκοπός της μεταφοράς των έξι ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο και της ψήφισης με συνοπτικές διαδικασίες του σχετικού νομοσχεδίου, είναι το fast track, ξεπούλημα όλων αυτών των ΔΕΚΟ οι οποίες θα κατευθυνθούν, όπως είναι προφανές, σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο».

«Δυστυχώς, οι πιστωτές παίρνουν στα χέρια τους, μέσω του Υπερταμείου, τις ΔΕΚΟ προκειμένου από το ξεπούλημα τους να εξοφληθεί ένα μέρος του παράνομου και επονείδιστου χρέους, που υποτίθεται έχει και πρέπει να αποπληρώσει η χώρα», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

 

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, δήλωσε πως «αυτό που γίνεται σήμερα στη Βουλή, είναι εκποίηση δημοσίων αγαθών όπως είναι το ρεύμα και το νερό».

 

Ο Βαγγέλης Μουτάφης, εκπρόσωπος εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, δήλωσε από τη μεριά του ότι «η κυβέρνηση εξαπάτησε το λαό θυσιάζοντας το νερό στο βωμό των μνημονίων που η ίδια υπέγραψε».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση στο τέλος θα ξεπουλήσει και τον Παρθενώνα» και η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, η οποία δήλωσε ότι «αυτοί που προχωρούν στο έγκλημα του ξεπουλήματος των δημόσιων περιουσιών είναι αυτονόητο ότι θα λογοδοτήσουν».

 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ ξεκαθάρισαν ότι και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οι αγώνες θα συνεχιστούν με στόχο να μην εφαρμοστούν ποτέ όσα προβλέπονται σε αυτό για τις δημόσιες επιχειρήσεις.

 

 

ΣΒ