tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Κοινή προσφορά για τη Forthnet από Vodafone και Wind

Μη δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet που δεν κατέχουν, η οποία κυμαίνεται μεταξύ κατέθεσαν από κοινού Vodafone και Wind

Μη δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet που δεν κατέχουν, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 1,70 και 1,90 ευρώ ανά μετοχή, κατέθεσαν από κοινού οι Vodafone και Wind

Με ανακοίνωσή της στο Χ.Α. η Forthnet αναφέρει ότι κατατέθηκε κοινή μη δεσμευτική πρόταση προς το Δ.Σ. της εταιρείας από τις Vodafone Group Services Ltd (για λογαριασμό συνδεδεμένης με αυτή επιχειρήσεως) και Wind Hellas Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.,, η οποία δεν συνιστά δημόσια πρόταση κατά το Ν. 3461/2006, για την πιθανή απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet, οι οποίες δεν ανήκουν στην κυριότητά τους, έναντι ενδεικτικού και τελούμενου υπό αιρέσεις τιμήματος που κυμαίνεται μεταξύ 1,70 και 1,90 ευρώ ανά μετοχή.

Στην πρόταση περιλαμβάνονται επίσης οι όροι και προυποθέσεις (διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου, αποκλειστικές διαπραγματεύσεις), η πλήρωση των οποίων, όπως σημειώνεται, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Forthnet, σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, η οποία θα είχε την στήριξη της εταιρείας.

Βάσει του εύρους του προσφερόμενου τιμήματος, η κοινή πρόταση των Wind – Vodafone τοποθετεί την αποτίμηση της Forthnet στα επίπεδα των 187 – 209 εκατ. ευρώ. Η τρέχουσα αποτίμηση της Forthnet στο Χ.Α. (βάσει το κλεισίματος της 16/7) ανέρχεται στα επίπεδα των 187 εκατ. ευρώ

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, το διοικητικό συμβούλιο της Forthnet βρίσκεται με δύο διαφορετικές προτάσεις που αφορούν το σύνολο των μετοχών της εισηγμένης (Wind-Vodafone) και τη δραστηριότητα της εταιρείας στη συνδρομητική τηλεόραση Nova (ΟΤΕ).

Με βάσει τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί, οι προτάσεις ανεβάζουν τον πήχη ενός πιθανού deal στα επίπεδα των 500 – 550 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός του ομίλου Forthnet το Δεκέμβριο του 2013 είχε διαμορφωθεί σε 325 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 225 εκατ. ευρώ αφορούν τη δραστηριότητα της Nova.

Με βάσει τις υπάρχουσες πληροφορίες, το δ.σ. της Forthnet πλέον θα κληθεί να αποφανθεί εάν θα αποδεχθεί ή όχι μία εκ των προτάσεων αυτών.

                     Πηγή www.capital.gr