tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Εγκρίθηκαν 154.027 αιτήσεις

Αντιστοιχούν σε 354.640 ωφελούμενους.

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις 154.027 δικαιούχων νοικοκυριών για το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι αιτήσεις αυτές αντιστοιχούν σε 354.640 ωφελούμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων είναι στο πλαίσιο των προβλέψεων του υπουργείου, οι οποίες έγιναν με βάση τα στοιχεία από την πρώτη φάση της εφαρμογής του ΚΕΑ πέρυσι σε 30 Δήμους της χώρας».

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «στους δικαιούχους θα καταβληθεί το ποσό που δικαιούνται στα τέλη Μαρτίου και αυτό θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο κάθε μήνα για τους νέους δικαιούχους», ενώ «η πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει και θα παραμείνει ανοιχτή και η υποβολή και επεξεργασία των αιτήσεων συνεχίζεται απρόσκοπτα».

Υπολογίζεται ότι «μέχρι το τέλος του έτους θα έχει υποβληθεί το σύνολο των αναμενόμενων αιτήσεων».

«Σε αυτόν τον μήνα, παρά τα τεχνικά προβλήματα των πρώτων ημερών, τα οποία ξεπεράστηκαν ταχύτατα, αποδείχθηκε ότι η πλατφόρμα του ΚΕΑ μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις. Ήδη τα στοιχεία των δικαιούχων μεταβιβάζονται στους φορείς του δεύτερου πυλώνα του ΚΕΑ, ώστε να παρασχεθούν στους δικαιούχους οι υπηρεσίες που προβλέπει το πρόγραμμα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας,