tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Κουντουρά: Σύντομα οι ανακοινώσεις για τις μισθώσεις -sharing economy

- Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για νέες τουριστικές επιχειρήσεις.

– Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για νέες τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στα εγκαίνια της 32ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2016 ανέφερε :

"Αναμένουμε  άμεσα τη νομοθέτηση από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών του εθνικού σχεδίου για την οριστική αντιμετώπιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην οικονομία διαμοιρασμού, το γνωστό ως sharing economy, που αποτελεί ένα από τα κύρια αιτήματα του τουριστικού κλάδου.

Διαβουλευτήκαμε με όλους τους φορείς, εργαστήκαμε συστηματικά και καταθέσαμε από τον περασμένο Ιούνιο την πρότασή μας στην κοινή ομάδα εργασίας των δύο υπουργείων με στόχο τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του τουριστικού μας προϊοντος, την ενθάρρυνση της νόμιμης και υγιούς δραστηριότητας, και την άμβλυνση του αθέμιτου ανταγωνισμού και των στρεβλώσεων στην αγορά.

Συνυπολογίσαμε τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της νησιωτικότητας και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις στη βάση των ιδιαίτερων γεωγραφικών και πληθυσμιακών κριτηρίων για τα νησιά, καθώς και τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων στις μισθώσεις.
Υπήρξε μία καθυστέρηση από τους θεσμούς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, σήμερα όμως είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι ολοκληρώνεται και σύντομα θα ανακοινωθεί."

Για το ΕΣΠΑ

"Με βάση τον προϋπολογισμό που έχουμε εξασφαλίσει, οι ενισχύσεις προς τις υφιστάμενες και νέες  μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις θα ξεπεράσουν τα 210 εκατ. ευρώ μέσω δύο προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα για επενδύσεις εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υφιστάμενων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ, βρίσκεται ήδη στο στάδιο της αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν υποβληθεί. Στις αρχές του 2017 προγραμματίζουμε την προκήρυξη του νέου προγράμματος για την ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων."

 

 

ΣΒ