tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ξορκίζουν τις εκλογές αλλά τις χρησιμοποιούν ως απειλή στους δανειστές

Η φράση "ανόητε" που διατύπωσε ο Σόιμπλε από το βήμα του οικονομικού φόρουμ στο χιονισμένο Νταβός κυριαρχεί πλέον στο ελληνικό πολιτικό λεξιλόγιο.

Τα ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ
Του Βαγγέλη Γιακουμή.

 
Η φράση "ανόητε" που διατύπωσε ο  Σόιμπλε από το βήμα του οικονομικού φόρουμ στο χιονισμένο Νταβός κυριαρχεί πλέον στο ελληνικό πολιτικό λεξιλόγιο. Μόνο που δεν το είπε αυτή τη φορά Γερμανός αξιωματούχος, αλλά έλληνας για να δείξει ότι ως χώρα μπορούμε να απειλούμε  τους δανειστές με εκλογές, λες και οι δανειστές δεν γνωρίζουν αν θα γίνουνε εκλογές και πότε θα γίνουν.
Μάλιστα ορισμένοι ισχυρίζονται πως η συγκεκριμένη φράση θα ακουστεί αρκετές φορές εντός και εκτός βουλής , από εδώ και πέρα, ιδίως όταν αρχίζουν φωνές όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και στο κυβερνητικό στρατόπεδο να λένε ψιθυριστά  "πάλι εκλογές ανόητε…" !
Η αλήθεια είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το ποτάμι και η Ένωση κεντρώων δεν τις αποκλείουν τις εκλογές. Μπορεί να τις ξορκίζουν αλλά δεν τις αποκλείουν. Το αντίθετο συμβαίνει με την κυβέρνηση: Τις αποκλείουν αλλά δεν τις ξορκίζουν.
Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε για εκλογές με το σκεπτικό, και να πιέσουν τους δανειστές στη διαπραγμάτευση αλλά ορισμένοι υποστηρίζουν και κάνουν λίγο πίσω ώστε να βγάλει τα κάστανα του ασφαλιστικού από τη φωτιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πως; Να αναλάβει αυτός για ένα χρονικό διάστημα και μετά από κανά δυο χρόνια να επιστρέψει αμόλυντος πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας με ότι πολιτικό σχήμα επιθυμεί ο ίδιος ξανά στο πολιτικό προσκήνιο . Άλλωστε νέος είναι ακόμη.
Εκλογές θα ήθελε και ο Κυριάκος γιατί διαθέτει τη στήριξη των Γερμανών και της ίδιας της Μέρκελ. Για να μην πούμε το σύνολο των δανειστών θα ήθελαν μια πιο φιλική προς αυτούς κυβέρνηση απ ότι τον  ΣΥΡΙΖΑ , αν και τελευταία δεν τον αναγνωρίζουν με την μετάλλαξη που έχει υποστεί ιδεολογικά.
Εκλογές θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί να φτιάξει ένα νέο κόμμα με όλα τα κομμάτια της κεντροαριστεράς και να σβήσει το ΑΦΜ για ευνόητους λόγους. Εκλογές τέλος θα ήθελε και το Ποτάμι πριν αυτό διαλυθεί και το μισό πάει προς τον Κυριάκο και το άλλο μισό στη νέα κεντροαριστερή παράταξη που  είναι στα σπάργανα.
Εκλογές θέλουν και οι δανειστές, μάλλον δεν θα είχαν αντίρρηση είναι καλύτερα να πούμε αφού αισθάνονται πιο σίγουροι με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Και η Ένωση κεντρώων επίσης δεν θα είχε θέμα διότι εκτιμούν πως θα αυξήσουν τα ποσοστά τους εξ αιτίας της στάσης που τηρεί μέχρι τώρα ο κ. Λεβέντης. Δεν αναφέρω τους ΑΝΕΛ καθώς είναι οι μόνοι ως φαίνεται που θέλουν να τρενάρουν όσο περισσότερο μπορούν την παρούσα πολιτική εικόνα της χώρας για να παραμείνουν στην κυβερνητική εξουσία με ότι αυτό πολιτικά σημαίνει για τους ίδιους. Ίσως κέρδος ίσως και ζημιά αν η κυβερνητική σταθερότητα λόγω της καθημερινότητας των μεγάλων θεμάτων αποδειχθεί κατώτερη των περιστάσεων.
Επομένως ποιοι δεν θέλουν εκλογές που ενώ τις ξορκίζουν στο βάθος τους συμφέρει; Μόνο τη χώρα και την οικονομία της δεν συμφέρουν οι εκλογές , αλλά ποιοι νοιάζονται για όλους εμάς;