07/09/2017 | 15:00
Μακρόν: H Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας
Μακρόν: H Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας
Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό έστειλε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο μετά την άφιξή του στην Αθήνα για τη διήμερη επίσκεψή του.
Ο κ. Μακρόν υπογράμμισε το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη και μεταξύ άλλων ααναφέρθηκε στις προσπάθειες των προκατόχων του αλλά και του ίδιου από το προηγούμενο αξίωμά του αλλά και τώρα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. 
"Η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας", είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβό τίμημα.
Χαιρέτισε επίσης τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν από μία συλλογική δέσμευση.
Παυλόπουλος: Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά την Γαλλία αλλά και τον κ. Μακρόν για τη μεγάλη βοήθεια, όπως είπε, το καλοκαίρι του 2015 για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
"Και ως υπουργός σε μια δύσκολη στιγμή είχατε δείξει τη στήριξή σας στην Ελλάδα. Ό,τι κάνατε και ο Φρανσουά Ολάντ και εσείς, δεν το κάνετε μόνο για την Ελλάδα. Η στήριξη τη Ελλάδας και η παραμονή στην ευρωζώνη ήταν μια στήριξη της ενότητας και της σταθερότητας της ΕΕ και της ευρωζώνης", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Διεμήνυσε, δε, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, ζητώντας και από τους εταίρους να πράξουν το ίδιο για το χρέος.
"Ό,τι συμφωνήσαμε θα το πράξουμε. Περιμένει όμως η Ελλάδα την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εταίρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Συνάντηση Μακρόν - Τσίπρα
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον κ. Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος Μακρόν επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Υποδεχόμενος τον Γάλλο Πρόεδρο ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την επίσκεψη Μακρόν ως μία "σημαντική ευκαιρία για να μπορέσουμε να μιλήσουμε όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης", εκτιμώντας ότι "μπορεί να αποτελέσει ένα ορόσημο τόσο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις όσο και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει η Ευρώπη οριστικά από την κρίση".
"Ας μην ξεχνάμε, η ελληνική κρίση ήταν και ευρωπαϊκή κρίση. Άρα η έξοδος από της κρίσης από την Ελλάδα θα σηματοδοτήσει και την έξοδο της κρίσης από την Ευρώπη", υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
Προσβλέπω στις επαφές και συζητήσεις. Πρέπει να μιλήσουμε, επιτέλους και για το μέλλον και πώς θα βγούμε όλοι από την κρίση. Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι στην Ελλάδα, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μακρόν.
Tags: Οικονομία, Πολιτική Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1228 φορές

Σχετικές Ειδήσεις