tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ματαιώθηκε η δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Σεμνή εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Αντιστασιακών

Η τραγωδία από τις πυρκαγιές βύθισε σε πένθος δεκάδες οικογένειες, οι νεκροί και οι τραυματίες που αυξάνουν συνεχώς, έκαναν ξαφνικά το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα πολύ βαρύ. Έτσι, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισαν τη ματαίωση της εκδήλωσης για την 44η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα για τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών που έπληξαν κυρίως την περιοχή της Αττικής», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Προεδρία της Δημοκρατίας και συνεχίζει:

 

«Μετά την ενημέρωση αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε την ματαίωση της καθιερωμένης δεξίωσης της 24ης Ιουλίου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

 

Σεμνή εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Αντιστασιακών

 

Χθες, 23/7, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων, Εξορισθέντων, Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 πραγματοποίησε σεμνή εκδήλωση για την 44η επέτειο πτώσης της δικτατορίες και αποκατάστασης της δημοκρατίας, στο κτήριο βασανιστηρίων του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

 

Εκπροσωπήθηκαν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, και κατέθεσαν στεφάνια στην προτομή του απάνθρωπα βασανισθέντος Σπύρο Μουστακλή. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε  ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο πρ. υπουργός. Στην εκδήλωση συμμετείχε και αντιπροσωπεία αντιστασιακών της Κύπρου, η οποία στην ίδια περίοδο έζησε την τραγωδία του πραξικοπήματος, της προδοσίας και της τουρκικής εισβολής.

 

 

Σημειώσουμε ότι σαν σήμερα, το 1974, αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα με την ορκωμοσία νέας πολιτικής κυβέρνησης, μετά την προδοσία της χούντας στην Κύπρο και την κατάρρευσή της, κάτω από τα ανομήματα της και την αντίσταση του λαού. Αμέσως μετά απελευθερώθηκαν οι πολιτικοί κρατούμενοι και επανήλθαν το σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί.

 

 

ΑΣΒ