27/07/2018 | 13:37
«Με 50.000 ευρώ ενισχύει το ΕΕΑ τους πληγέντες επιχειρηματίες»
  27 Ιουλίου 2018
Δελτίο Τύπου
     

 

Κλιμάκιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών επισκέφθηκε την Πέμπτη 26/7/2018 τις πληγείσες περιοχές, συνομίλησε με πυρόπληκτους επιχειρηματίες, συναντήθηκε με Δημάρχους και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης, με στόχο την επούλωση των πληγών και την ταχύτερη αναδιοργάνωση της κοινωνικής και εμπορικής ζωής στην Ανατολική Αττική.

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, το κλιμάκιο του ΕΕΑ βρέθηκε κοντά στους πληγέντες επιχειρηματίες, άκουσε τις αγωνίες τους και κατέγραψε τις ανάγκες τους. Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ δεσμεύθηκε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα σταθεί δίπλα τους ανακοινώνοντας τα εξής πρώτα μέτρα στήριξης:

·        Άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ που θα κατευθυνθούν προς τους πληγέντες επιχειρηματίες, μέσω της συνεργασίας του ΕΕΑ με τους Δήμους και τους Εμπορικούς Συλλόγους του Μαραθώνα και της Ραφήνας.

·        Διάθεση όσων πραγματογνωμόνων κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να προχωρήσει άμεσα η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και των αποζημιώσεων.

·        Συνεργασία του ΕΕΑ με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών για να αποζημιωθούν σε ελάχιστες ημέρες όσοι είχαν ασφαλίσει τις περιουσίες τους με ασφάλεια πυρός.

·        Παρέμβαση του Επιμελητηρίου προς την ίδια Ένωση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα συνδρομής για τους πληγέντες που οι περιουσίες τους δεν είχαν ανάλογη ασφάλιση.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του κλιμακίου με τους Δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα κκ Ε. Μπουρνούς και Η. Ψινάκη, γνωστοποιήθηκε στους εκπροσώπους του ΕΕΑ ο μέχρι τώρα θλιβερός απολογισμός των φονικών πυρκαγιών. Περισσότεροι από 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες αγνοούνται. Καταστράφηκαν περίπου 2000 σπίτια, κάηκαν 1800 αυτοκίνητα και 25 επιχειρήσεις έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Όπως τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου προς τους Δημάρχους, η απόφαση του ΕΕΑ να ενισχύσει αρχικά με περίπου 2.000 ευρώ την κάθε επιχείρηση που επλήγη, είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας για γρηγορότερη επιστροφή στην κανονικότητα. Η ταχύτερη επαναλειτουργία των επιχειρήσεων είναι σίγουρο ότι θα συμβάλει αποφασιστικά.

Παράλληλα, οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΕΕΑ ότι μετά την συγκινητική ανταπόκριση όλης της ελληνικής κοινωνίας για παροχή βοήθειας προς τις πληγείσες περιοχές με αποστολή τροφίμων και εφοδίων, οι ανάγκες πλέον για αυτά έχουν καλυφθεί. Όπως ανέφεραν οι Δήμαρχοι, τώρα πια απαιτούνται χρήματα για την ανοικοδόμηση και αναδιοργάνωση των περιοχών τους. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τους ενημέρωσε ότι ήδη το ΕΕΑ με επιστολή του προς τους Προέδρους των Επιμελητηρίων τονίζει την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των περιοχών που έπληξε η πύρινη λαίλαπα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κλιμακίου του ΕΕΑ με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη ο οποίος συζήτησε με τον κ. Χατζηθεοδοσίου τις δυνατότητες συνεργασίας του Υπουργείου με το Επιμελητήριο για την ανάληψη δράσεων στήριξης των πληγέντων.

Στο κλιμάκιο του ΕΕΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, σύσσωμη η Διοικητική Επιτροπή με τους Αντιπροέδρους κκ Ν. Γρέντζελο, Ν. Κογιουμτσή, Η. Μάνδρο, τον Γενικό Γραμματέα Δ. Γαβαλάκη, τον Οικονομικό Επόπτη Π. Παντελή, τον Υπεύθυνο ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γ. Ζηκόπουλο , τον Πρόεδρο της Αστικής Εταιρείας "Ερμής ΕΕΑ" και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ Δ. Βαρδακώστα και τα μέλη του ΔΣ, Π. Γιαννόπουλο, Γ. Γκόντζο και Β. Καρναχωρίτη, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις πληγείσες περιοχές είχε συνεργασία με τους Πρόεδρους των Εμπορικών Συλλόγων Μαραθώνα και Ραφήνας, η οποία και θα συνεχιστεί.

Από το Ε.Ε.Α.

 

 

Tags: Δελτία Τύπου Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 16733 φορές

Σχετικές Ειδήσεις