01/09/2018 | 10:16
Με επισημότητα το 33ο Συνέδριο του EUROPALSO!
Με επισημότητα το 33ο Συνέδριο του EUROPALSO!

Με κάθε επισημότητα και με μεγάλη συμμετοχή, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ( Π.Σ.Κ.Ι.Ξ.Γ. - EUROPALSO), διοργάνωσε το 33ο Συνέδριο και την Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας, την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, στο Athenaeum Intercontinental.

 

Το συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

 

 

Στο Συνέδριο συμμετείχαν, δωρεάν, περίπου 1.000 άτομα, κυρίως ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών και το προσωπικό τους (Διευθυντές Σπουδών, Καθηγητές – Γραμματείς, κ.α.) και εκπαιδευτικοί του Δημόσιου Τομέα. Προσκεκλημένοι είναι επίσης εκπρόσωποι από τον Πολιτικό, Εκπαιδευτικό, Πνευματικό, Λογοτεχνικό χώρο, τον Κλήρο και τον Τύπο.

 

 

Στους παραβρεθέντες διακρίναμε τον Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστα Ζαχαριάδη, τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά κ.α.

 

 

Μέσα στις εκδηλώσεις του συνεδρίου ήταν και η βράβευση της ερευνητικής ομάδας φοιτητών οι οποίοι έφραν και πραγματοποίησαν στην Ελλάδι το Διεθνές Συνέδριο Ψυχολογίας Φοιτητών.

 

 

Μιλώντας κατά τη βράβευση  της ομάδας των φοιτητών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Ζηκόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, είναι τιμή που τα παιδιά αυτά, με επικεφαλής τη διδάκτωρ κυρία Νάνσυ Παπαθανασίου, έφεραν σε πέρας το Διεθνές Συνέδριο Ψυχολογίας Φοιτητών, κάτι σπουδαίο για τη χώρα μας. Στο πρόσωπό τους βραβεύουμε εκτός από την επιτυχία τους και την απόφασή τους να μείνουν και να διαθέσουν τις δυνάμεις τους εδώ, στην Ελλάδα, παρά να φύγουν στο εξωτερικό. Δυστυχώς, τόνισε, οι νέοι επιστήμονες δεν έχουν ευκαιρίες αξιοπρεπούς απασχόλησης στη χώρα μας με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

 

 

Το συνέδριο βράβευσε επίσης για την προσφορά του στον κλάδο, και στην εκπαίδευση γενικότερα, τον κ. Κ. Ζαχαριάδη. Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι δεν ήρθε για να εξαγγείλει κάποια μέτρα πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά για να σταθεί δίπλα στον κλάδο και στα δίκαια αιτήματά του! Για να δικαιωθούν τα αιτήματα απαιτείται συνεχής και ανοικτός διάλογος με τον κλάδο ώστε να δούμε πως θα τα ιεραρχήσουμε και ποια πρωτεύουν να λυθούν. Ο κλάδος, άλλωστε προφέρει πολλά στην οικονομία της χώρας και δικαιούται της προσωχής όλων.

 

 

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Χατζηδάκης εξαίροντας τη συνδικαλιστική προσωπικότητα του προέδρου του Συνδέσμου Γ. Ζηκόπουλου, μίλησε για «στυλ Ζηκόπουλου»(!) στον συνδικαλισμό, λόγω του επιτυχημένου συνδυασμού πολλών στοιχείων της πολιτικής και των αναγκών του κλάδου. Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως δεν ήρθε να τάξει προεκλογικά, αλλά για να γίνει ο διάλογος που απαιτείται για να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα και για τα αιτήματα που βάζει ο κλάδος. Είναι ανάγκη να λυθούν προβλήματα της παιδείας και οφείλουμε να πάρουμε παραδείγματα από άλλες χώρες. Ο Σύνδεσμος και τα κέντρα ξένων γλωσσών κάνουν ένα τεράστιο έργο μάθησης καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που είναι ευθύνη του κράτους.

 

 

 

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στη μεγάλη και ενεργή συμμετοχή του κλάδου στη δράση του Επιμελητηρίου, αλλά και στην κοινωνία με την προσφορά του. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε τα νέα προγράμματα που εκτελεί το ΕΕΑ είτε για να στηρίξει επιχειρήσεις που κινδυνεύουν είτε για την ανάπτυξή τους. Το ΕΕΑ έχει εκσυγχρονιστεί και προσφέρει σειρά νέων ηλεκτρόνιων υπηρεσιών στα μέλη του. Ωστόσο τα προβλήματα των μικρομεσαίων έχουν οξυνθεί, κυρίως με τις πολιτικές που ασκήθηκαν με τα μνημόνια, με τη χαλαρότητα στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας καθώς και τις καθυστερήσεις εκσυγχρονισμού του κράτους… χρειάζεται πολιτική βούληση για λύση των προβλημάτων και για κτύπημα της παρανομίας, μια των οποίων είναι και ή άσκηση παρα-επαγγέλματος στον κλάδο ξένων γλωσσών.

 

 

 

 

 Το συνέδριο χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΑ κ. Παναγιώτης Παντελής.

 

 

Europalso - 33ο Συνέδριο ΚΞΓ - Γ. Καββαθάς ΓΣΕΒΕΕ - Χαιρετισμός

 

 

 

 

Europalso 33ο Συνέδριο ΚΞΓ Παναγιώτης Παντελής Χαιρετισμός

 

 

 

Ποιος είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

 

 

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 

Ο μεγαλύτερος Πιστοποιημένος Οργανισμός Κέντρων Ξένων Γλωσσών με 2.800 Μέλη και συνεργαζόμενα Κέντρα, 20.000 εργαζόμενους και 300.000 μαθητές

 

 

Επίσημος εκπρόσωπος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών σε θέματα:

 

-Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης

-Πιστοποίησης Γλωσσομάθειας

-Εργασιακά (Σύμβαση)

-Ευρωπαϊκών και Εθνικών επιδοτήσεων

-Εκπροσωπούμε τον Κλάδο στην Πολιτεία.

-Συμμετέχουμε σε Επιτροπές Υπουργείων και Οργανισμών.

-Εκλέγουμε Συμβούλους σε Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες, ΓΣΕΒΕΕ, Δήμους και Περιφέρειες.

 

 

340 ώρες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για τα Μέλη μας, ετησίως

 

50 μετεκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια στην Αθήνα και την Περιφέρεια

 

Συνέδρια και Εκθέσεις Ξενόγλωσσου Βιβλίου σε μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία με συμμετοχή 1.100 επαγγελματιών

 

Διαλέξεις με διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίου με συμμετέχοντες πάνω από 1.100 Εκπαιδευτικούς και γονείς

 

Εκδηλώσεις με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων μαθητών

 

 

 

 

 

 

Β

Tags: Εκπαίδευση, Ιδιωτική εκπαίδευση Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1413 φορές

Σχετικές Ειδήσεις