tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του ΕΕΘ στην 83η ΔΕΘ

Σήμερα το απόγευμα το Οικονομικό Φόρουμ

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών από τον χώρο της πολιτικής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οικονομίας και των επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί το 1ο Οικονομικό Φόρουμ, που διοργανώνει σήμερα στις 5 μ.μ. το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Το Φόρουμ, που θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, θα εξετάσει το σκηνικό που διαμορφώνεται στην εθνική οικονομία αλλά και την Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Στήριξης, τον περασμένο Αύγουστο.
Θα αρχίσει με ομιλία του Μιχάλη Ζορπίδη και του Α’ Αντιπροέδρου του ΕΕΘ Γ. Ηλιάδη, που θα παρουσιάσουν την οπτική της Αγοράς και του Επιμελητηριακού Κινήματος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Θα ακολουθήσει ο κύκλος «με την ματιά των απ’ έξω» στον οποίο παράγοντες του εξωτερικού θα μιλήσουν για το διεθνές περιβάλλον και πως η χώρα τοποθετείται μέσα σε αυτό. Ο Γ. Μακροπουλιώτης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα θα μιλήσει για την οπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Phil Kafarakis, πρόεδρος της Special Food Association από τις Η.Π.Α.,  θα μιλήσει για την οπτική της Αμερικής, ενώ ο Όθων Θεοδούλου, Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου θα αναλύσει τους τρόπους με τους οποίους η Κύπρος βγήκε από τα Μνημόνια.
Έπεται (στις 7 μ.μ.) ο κύκλος των πολιτικών όπου ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Μάρδας και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης θα αναλύσουν τις απόψεις των κομμάτων τους.
Θα ακολουθήσει (στις 7.45 μ.μ.) ο κύκλος της Θεσσαλονίκης, όπου εκπρόσωποι των εταιριών που τρέχουν αυτήν την εποχή τις σημαντικές επενδύσεις στην πόλη θα αναλύσουν τα σχέδια τους για την επόμενη ημέρα. Θα μιλήσει η εκπρόσωπος της Fraport Κατερίνα Πολλάτου, o πρόεδρος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης και ο Πρόεδρος της HELEXPO-ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, ενώ γενικότερες θεωρήσεις των φορέων τους θα παρουσιάσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Πάρις Μπίλλιας.
 
Τα εγκαίνια του Περιπτέρου
Με μεγάλη προσέλευση κόσμου έγιναν χτες στις 8 μ.μ. τα εγκαίνια του Περιπτέρου του ΕΕΘ στην 83η ΔΕΘ, στο οποίο φιλοξενείται σταντ που παρέχει όλη την πληροφόρηση στους επαγγελματίες για τις δράσεις του Επιμελητηρίου αλλά και 35 εκθέτες- μέλη του ΕΕΘ σε συνολική έκταση 1.500 τ. μέτρων, στο Περίπτερο 8.
Τα εγκαίνια έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που έχει με το ΕΕΘ και τον Πρόεδρο του Μιχάλη Ζορπίδη. Ο κ. Ζορπίδης κάλεσε τους παρευρισκομένους να παρακολουθούν τις δραστηριότητες του ΕΕΘ, «μόνος στόχος του οποίου είναι να παρέχει υποστήριξη και να λύνει τα προβλήματα των επαγγελματιών και της αγοράς».
Την εκδήλωση πλαισίωσε με παραδοσιακές μουσικές και χορούς, στους οποίους συμμετείχε πλήθος κόσμου μέσα σε μία εορταστική ατμόσφαιρα,  ο όμιλος κρητών χορευτών Θέρμης «Η Ξαστεριά».
 
Προληπτική Ιατρική
Οι εκδηλώσεις του ΕΕΘ στην 83η ΔΕΘ άρχισαν το πρωί του Σαββάτου με την παροχή δωρεάν εξέτασης μαστού, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Η κινητή μονάδα του νοσοκομείου είχε σταθμεύσει στους χώρους της ΔΕΘ και έκανε προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες, μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΕΕΘ.
Τα μέλη της Επιτροπής ευχαρίστησαν το προσωπικό του Θεαγενείου για την συμμετοχή τους και διαβεβαίωσαν ότι θα επαναλάβουν την εκδήλωση, που πραγματικά μπορεί να σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών!