tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Με στάσεις εργασίας απαντά η ΟΛΜΕ στο άνοιγμα των σχολείων

Για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 8.00 έως τις 11.00 η ΟΛΜΕ αποφάσισε στάσεις εργασίας.

Για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 8.00 έως τις 11.00 η ΟΛΜΕ αποφάσισε στάσεις εργασίας.

 

Αυτές οι στάσεις αποφασίσθηκαν ως αντίδραση στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κοπούν τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα για να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις που έγιναν σε σχολεία τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο. 

Συνολικά, τα σχολεία που θα ανοίξουν τις ημέρες αυτές είναι περίπου 500, εκ των οποίων τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια.

Το κάθε σχολείο θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.

Η απόφαση του υπουργού Παιδείας βασίζεται στην εφαρμογή του νέου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ισχύει από το σχολικό έτος 2013- 2014 και στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται πως οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.

Σε περίπτωση που η λειτουργία σχολικής μονάδας διακόπτεται λόγω κατάληψης για περισσότερες από τρεις εργάσιμες ημέρες, το διδακτικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρατείνεται για όσες ημέρες διήρκησε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών.