tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μεγάλος Μαθητικός Διαγωνισμός ‘Εκθεσης

Η Αστική Εταιρεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών «Ερμής» πραγματοποιεί μεγάλο διαγωνισμό Έκθεσης για τις τρείς τάξεις του Λυκείου

Η Αστική Εταιρεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών «Ερμής»  πραγματοποιεί μεγάλο διαγωνισμό Έκθεσης για τις τρείς τάξεις του Λυκείου για όλους τους μαθητές της Αττικής .

Υπάρχουν 3 θέματα -ένα για κάθε τάξη – και θα επιλεγεί ένα γραπτό σε κάθε τάξη. Ο νικητής-τρία κάθε κατηγορίας θα βραβευθεί στην  εκδήλωση  του Ε.Ε.Α. με θέμα : «Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις εμπρός στην Κρίση : Ευκαιρίες και Προοπτικές» την Δευτέρα 4 Μαρτίου, ώρα 18 : 30 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Το βραβείο θα συνοδεύεται απο ένα tablet για κάθε νικητή. Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν με δύο τρόπους:

Ταχυδρομικά στη διεύθυνση(Αστική Εταιρεία Ερμής,Πανεπιστημίου 44 106 79 Αθήνα) υπόψιν κας Αλεξάνδρας Νταμπίκη με τελευταία μέρα αποστολή (σφραγίδα ταχυδρομείου) την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected] μέχρι και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Απαραίτητα με κάθε συμμετοχή πρέπει να αναγράφονται Ονοματεπώνυμο μαθητή πατρώνυμο, πλήρη στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, σταθερό κινητό τηλέφωνο mail, σχολείο φοίτησης.

ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΚΦΩΝΗΣΗ:

Μεταξύ των παραγόντων του πολιτισμού που ασκούν τεράστια επίδραση στην όλη ζωή και εξελικτική πορεία των λαών προς το μέλλον, ομολογουμένως σημαντικότατη θέση κατέχει το εμπόριο.
Με ποια επιχειρήματα θα υποστηρίζατε τη θέση ότι το εμπόριο είναι ένας ισχυρός οικονομικός αλλά και πολιτιστικός παράγοντας; Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν για την ανάπτυξη του εμπορίου στη χώρα μας;
Ας υποθέσετε ότι το κείμενό σας θα αποτελέσει άρθρο σε περιοδικό οικονομικού ενδιαφέροντος (400 – 500 λέξεων).

ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΓΙΑ ΤΗ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΚΦΩΝΗΣΗ:

Σήμερα, με τη δημιουργία νέων επαγγελμάτων, γίνεται φανερό ότι η δημιουργικότητα αποτελεί ένα σημαντικό προσόν για κάθε εργαζόμενο και ένα αναπόσπαστο δομικό στοιχείο μιας ανταγωνιστικής παραγωγικής οικονομίας.
Για ποιους λόγους ο παράγοντας «δημιουργικότητα» λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στις σύγχρονες επιχειρήσεις; Ποιοι παράγοντες μπορούν να σταθούν ευνοϊκοί για την υποκίνηση της δημιουργικότητας του ανθρώπου-εργαζόμενου;
Να αναπτύξετε τις απόψεις σας σε ένα άρθρο 500 – 550 λέξεων που θα δημοσιευτεί στον καθημερινό Τύπο.

ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΓΙΑ ΤΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΚΦΩΝΗΣΗ:

Σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης όπως η σημερινή, οι κυβερνώντες και οι πολίτες καλούνται καθημερινά να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για την επίτευξη των οικονομικών στόχων των κρατών που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των κοινωνιών.
Όσον αφορά τη χώρα μας, ποιους οικονομικούς στόχους πρέπει να επιδιώξει να ικανοποιήσει και πώς η Εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει ώστε να δοθεί ώθηση στην παραγωγικότητα;
Να αναπτύξετε τις θέσεις σας σε μια εισήγηση 500 – 600 λέξεων στη Βουλή των Εφήβων.