tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μετανάστες προφέρουν εθελοντική εργασία στα καμένα

Την Κυριακή το πρωί 30 μετανάστες από το Μπαγκλαντές συμμετείχαν εθελοντικά σε εργασίες καθαρισμού στο Μάτι.

Την Κυριακή το πρωί 30 μετανάστες από το Μπαγκλαντές συμμετείχαν εθελοντικά σε εργασίες καθαρισμού στο Μάτι.

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία ανήκε στον Dakua Jahir, Πρόεδρο της Επιτροπής Αλλοδαπών Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Όπως είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το μέγεθος της καταστροφής στην Ανατολική Αττική εκφράστηκε η πρόθεση δεκάδων μεταναστών να προσφέρουν εθελοντικά τις εργασίες τους στις πληγείσες περιοχές.

Τελικά περίπου 30 μετανάστες μετέβησαν την Κυριακή στο Μάτι και συμμετείχαν στις εργασίες οδοκαθαρισμού, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με πάρα πολλούς άλλους εθελοντές.

Πρόκειται για ένα ακόμη ηχηρό παράδειγμα αλτρουϊσμού και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που υποφέρει. Σε επικοινωνία που είχαν τις προηγούμενες μέρες ο Πρόεδρος του ΕΕΑ με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αλλοδαπών Επιχειρήσεων του ΕΕΑ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία που πήρε.

Το κύμα αλληλεγγύης που «σηκώθηκε» μετά τις φονικές πυρκαγιές, είναι εντυπωσιακό και εξαιρετικά συγκινητικό. Και είναι το μόνο στοιχείο που μέσα σε αυτή την εικόνα καταστροφής, αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.