tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μέχρι 20-21 Δεκεμβρίου η καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος

Πάνω από 600.000 αιτήσεις - Έχουν εγκριθεί 296.000.

Από το βράδυ της Δευτέρας οπότε και άνοιξε η εφαρμογή το σύστημα έχει δεχθεί 600.000 αιτήσεις με 296.000 από αυτές να έχουν ήδη εγκριθεί.
«Μέχρι στιγμής το σύστημα έχει δεχθεί 600.000 αιτήσεις από το βράδυ της Δευτέρας που άνοιξε η πλατφόρμα. Ωστόσο ο αριθμός μοναδικών χρηστών οι οποίοι μπήκαν στο σύστημα είναι 1,5 εκατομμύριο», δήλωσε, στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας.
Οι 296.000 έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία σήμερα στις 07:00, και σε αυτά τα νοικοκυριά περιμένουν να πιστωθούν 167.000.000 ευρώ.
«Περίπου ένα 18% από τις 600.000 έχουν απορριφθεί ήδη και το υπόλοιπο κομμάτι στην πραγματικότητα είναι σε αναμονή για δεύτερη ενέργεια», εξηγεί ο κ. Καρέλλας και δίνει για παράδειγμα όταν «Δηλαδή κάποιος που περιμένει τη συναίνεση από φιλοξενούμενο, κάποιος πολίτης που βλέπει ότι το ΑΜΚΑ του και το ΑΦΜ δεν συμπίπτουν οτιδήποτε σταματάει τη διαδικασία. Δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς θεωρούνται εν δυνάμει δικαιούχοι και μόλις πάρει το στοιχείο ξεκινάει και πάλι η διαδικασία».
Σε περίπτωση λάθους όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, ο ενδιαφερόμενος ακυρώνει την προηγούμενη αίτηση και υποβάλλει καινούργια.
«Στις 12 Δεκεμβρίου τα μεσάνυχτα οπότε και κλείνει το σύστημα από το πρώτο λεπτό της 13ης, μέχρι 20-21 θα έχουν γίνει οι πιστώσεις και όλοι μαζί σε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα εξαγγελθεί θα δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους», δήλωσε ο ίδιος.
Ο κ. Καρέλλας ανέφερε ακόμη ότι «οριακά, αδικίες υπάρχουν».
Για τους φιλοξενούμενους αυτό που ισχύει είναι ότι όταν κάποιος δηλώσει στην εφαρμογή ότι φιλοξενεί κάποιον, όταν ο φιλοξενούμενος μπει να κάνει την αίτηση και συμπληρώσει τα στοιχεία του το πρώτο πράγμα που θα εμφανιστεί στην πλατφόρμα είναι ότι θα πρέπει να συναινέσει στην αίτηση.
Ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας κατέστησε σαφές πως «Το γεγονός ότι ζητάμε διεύθυνση e-mail και αριθμό κινητού τηλεφώνου-δεν μας νοιάζει σε ποιον ανήκει- είναι ότι όλες αυτές οι αιτήσεις που είναι σε εκκρεμότητα και κάποιες μπορεί να ξεχαστούν ότι είναι σε εκκρεμότητα. Εμείς, όσο θα πλησιάζει η ώρα για να κλείσει το σύστημα θα τους ενημερώσουμε όλους».
Ενώ αναφορικά με τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών οι οποίοι και θα δικαιούνται το μέρισμα θα το πάρουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους απλώς θα το πάρουν με το ίδιο τρόπο που παίρνουν τη σύνταξη ή τη μη σύνταξη, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.
Πηγή: ΕΡΤ1