tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μέχρι πότε θα γίνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή τους είναι η Πέμπτη 30 Ιουνίου σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή τους είναι η Πέμπτη 30 Ιουνίου σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

 

Η απόφαση για δίμηνη παράταση (αρχικά ως καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 30η Απριλίου), ελήφθη λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα το υπουργείο σημειώνει ότι εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, στόχος του υπουργείου είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζεται από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους. «Επιδίωξή μας είναι να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις και να ολοκληρωθεί έγκαιρα όλη η διαδικασία», υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Καλεί επίσης τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα, αλλά και τους λογιστές – φοροτέχνες «να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους». «Σε συναντήσεις με τους φορείς τους άμεσα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

 

Πηγή : www.naftemporiki.gr