tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μπαρόζο: Υπάρχουν ακόμη κάποιοι υπέρ του Grexit

«Aν η Ελλάδα έφευγε το 2011 ή 2012 αυτό θα αποτελούσε μια συστημική πρόκληση για όλους.Σήμερα υπάρχει η αντίληψη ότι αν φύγει μια χώρα οι άλλες τα καταφέρνουν»

Την άποψη ότι το Grexit δεν έχει φύγει εντελώς από τον ορίζοντα εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο πλαίσιο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 6-7 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το GREXIT έχει φύγει από τον ορίζοντα απάντησε: «όχι απόλυτα, εξαρτάται από το τι θα κάνει η Ελλάδα. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να πληρωθεί η Ελλάδα για να φύγει, και στη Γερμανία και αλλού. Η Άνγκελα Μέρκελ έχει παίξει το ρόλο του μεσολαβητή».

«Aν η Ελλάδα έφευγε το 2011 ή 2012 αυτό θα αποτελούσε μια συστημική πρόκληση για όλους. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η αντίληψη. Σήμερα υπάρχει η αντίληψη ότι αν φύγει μια χώρα οι άλλες τα καταφέρνουν», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαρόζο εκτίμησε, πάντως ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει». «Ξέρω την δέσμευση και την αφοσίωση των Ελλήνων, παρά την λιτότητα και τις δυσκολίες, να παραμείνουν στο ευρώ. Και αυτό δεν πρέπει να το υποτιμούμε», είπε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Πιστεύω ότι η κατάσταση στην Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα. Επίσης υπάρχει η αντίληψη ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κάνει μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, θα είναι καλύτερη ως προς την εμπιστοσύνη, την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία».

Επισήμανε ακόμη ότι «υπάρχει ανάπτυξη στην Ελλάδα, ανεβαίνει η οικονομία και υπάρχει μια ανοδική τάση. Υπάρχουν πια πολλοί λόγοι εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μετά από τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι Έλληνες τους αξίζει να τους αναγνωρίζουν οι εταίροι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ