tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

«Να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για περισσότερες προσλήψεις»

Δήλωση του Προέδρου του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου στην εφημερίδα Real News.

Την άμεση ανάγκη παροχής κινήτρων από την πλευρά της Πολιτείας προς τις επιχειρήσεις, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με δήλωσή του στην εφημερίδα Real News της 7ης Απριλίου 2018.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Χατζηθεοδοσίου στο ρεπορτάζ του Δημήτρη Χριστούλια με τίτλο "2 στους 3 επιχειρήσεις δεν έχουν εργαζόμενους!": 
Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι άλλο από το υψηλότατο ποσοστό ανεργίας. Οι επιπτώσεις της έλλειψης θέσεων απασχόλησης αποτυπώνονται σε μία σειρά σοβαρών θεμάτων, όπως η πορεία των δημοσίων εσόδων, η επιβίωση των ασφαλιστικών ταμείων, η μείωση κατανάλωσης άρα και η κατακόρυφη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων της χώρας. Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι να υπάρξουν κίνητρα από την πλευρά της πολιτείας προς τις επιχειρήσεις, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Σε μία εποχή που η υπερφορολόγηση αποτελεί εφιάλτη, αν υπήρχε η μέριμνα για στοχευμένες φοροαπαλλαγές του επιχειρηματία που θα προχωρούσε σε προσλήψεις προσωπικού, τότε θα βλέπαμε να αλλάζει το τοπίο. Μόνο από μία πρόσληψη να έκανε κάθε επιχείρηση, τότε θα είχαμε περίπου 700.000 νέες θέσεις εργασίας. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει βούληση και αυτήν περιμένουμε να δούμε από την κυβέρνηση.