tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Νέα προγράμματα για 88.500 ανέργους

Έμφαση σε νέους με υψηλά προσόντα- Αποδοχές πολλαπλάσιες του κατώτατου μισθού

Έντεκα νέα προγράμματα, που θα καλύψουν 88.500 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 630 εκατ. ευρώ, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη της στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο". 

Ειδικότερα, για το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα για την εργασία 10.000 ανέργων, τόνισε ότι «η επιδότηση αυτών των επιχειρήσεων θα είναι έως 800 ευρώ προκειμένου να καλύψουν το 50% του εργατικού κόστους. Άρα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δίνουν μισθούς της τάξης των 1.600 ευρώ σε έναν νέο επιστήμονα ο οποίος θα εργαστεί για 12 μήνες. Το πρόγραμμα θα αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων συγκεκριμένων παραγωγικών κλάδων, δυναμικών κλάδων της οικονομίας, όπως αυτοί έχουν προσδιοριστεί στο αναπτυξιακό στρατηγικό μας σχέδιο».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «παρόμοιο πρόγραμμα, με την έννοια του υψηλού μισθού και της 12μηνης διάρκειας, είναι και αυτό που εκπονούμε στο δημόσιο, για την αναβάθμιση υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, που θα αφορά 5.500 ανέργους. Οι μισθοί στους νέους επιστήμονες θα είναι και εδώ πολύ ανώτεροι του σημερινού κατώτατου μισθού, δηλαδή της τάξης των 1.200 ευρώ το μήνα, προκειμένου οι νέοι αυτοί να μπορέσουν να συμβάλουν σε μία σειρά από δράσεις για τον δημόσιο τομέα που θα έχουνε πολλαπλασιαστικό θετικό αποτύπωμα».

Εντός του μήνα θα ξεκινήσουν οι προσκλήσεις για τα πρώτα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ, σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι πλέον και άνεργος μίας ημέρας θα μπορεί να κάνει αίτηση για ένταξή του στο πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας.