tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Νέα θλιβερά στοιχεία για την απασχόληση

Αρνητικό ρεκόρ στην αγορά εργασίας έβγαλε το σύστημα «Εργάνη» για τον Οκτώβριο, όταν και χάθηκαν 80.000 θέσεις εργασίας.

Αρνητικό ρεκόρ στην αγορά εργασίας έβγαλε το σύστημα «Εργάνη» για τον Οκτώβριο, όταν και χάθηκαν 80.000 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ, καθώς το σύστημα κατέγραψε για τον προηγούμενο μήνα άνω των 80.000 θέσεων αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων.

Όλα τα προηγούμενα έτη, ο Οκτώβριος είναι μήνας που το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων είναι αρνητικό κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της θερινής τουριστικής περιόδου. Όμως οι απολύσεις ποτέ δεν είχαν φτάσει να είναι τόσο πολύ περισσότερες από τις προσλήψεις. Συνήθως το αρνητικό πρόσημο κυμαινόταν στα επίπεδα από 40.000 έως 57.000 θέσεις εργασίας.

Από τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, ξεχωρίζει και πάλι η αυξητική πορεία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Πλέον, 6 στις 10 νέες θέσεις εργασίας που προκύπτουν, είναι είτε μερικής, είτε εκ περιτροπής απασχόλησης, γεγονός που δείχνει την τάση περαιτέρω συμπίεσης των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, πολύ πιο κάτω από το κατώτατο όριο των 586 ευρώ μικτά και ειδικά για νέους έως 25 ετών, των 511 ευρώ.

 

 

Πηγή : www.imerisia.gr