25/09/2017 | 16:30
Ντάισελμπλουμ: Κοινός στόχος να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο
Ντάισελμπλουμ: Κοινός στόχος να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο
Συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη χώρα μας, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Yποδεχόμενος τον κ. Ντάισελμπλουμ ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως αυτή τη φορά η επίσκεψη συνδέεται με ευχάριστες εξελίξεις για την ελληνική οικονομία και πως πλεον η χώρα μας βρίσκεται στο τέλος των δυσκολιών.
«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά πλεον βρισκόμαστε στο τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως μένουν τα τελευταία προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση.
«Διανύουμε τα τελευταία μέτρα αυτής της δύσκολης διαδρομής», είπε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει προς το κλείσιμο της αξιολόγησης ώστε από εκεί και πέρα «να μπορέσουμε να συζητήσουμε της επόμενη μέρα της Ελλαδας». «Εκτιμώ ότι αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της επίσκεψης σας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως τα οικονομικά στοιχεία μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μελλον.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποδοχή εκφράζοντας τη χαρά του που επισκέπτεται την Ελλάδα. «Δυστυχώς οι επισκέψεις μου είναι πάντα ολιγοήμερες για να απολαύσω την υπέροχη χώρα σας» σημείωσε. «Ωστόσο», συνέχισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, «είναι πολύ ευχάριστο που βρίσκομαι εδώ, τώρα που τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία έχει επιστρέψει στην ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα της δουλειάς που έχετε κάνει».
Ο κ. Ντάισελμπλουμ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό «για τη συνεργασία τους, μετά από μια περίοδο εντατικών συνομιλιών και δυσκολιών, έγινε τόση πολύ δουλειά και τα νέα είναι καλά όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη και σας ευχαριστώ για αυτό», επεσήμανε.
«Έχουμε κοινό ενδιαφέρον να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, γνωρίζω τη δέσμευσή σας σε αυτή την κατεύθυνση», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, «και έχετε την υποστήριξή μου σε αυτό, από εκεί και πέρα θα δούμε την "καθαρή" έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα ώστε να ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία και σε αυτό το κομμάτι θα δουλέψουμε μαζί».
Ο Ολλανδός πολιτικός έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Tags: Eurogroup, Οικονομία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1095 φορές

Σχετικές Ειδήσεις