tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ντάισελμπλουμ: Στο τραπέζι τα πρωτογενή πλεονάσματα

Επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τη σημερινή συνάντηση των βασικών "παικτών" του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τη σημερινή συνάντηση των βασικών "παικτών" του ελληνικού προγράμματος διάσωσης και του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, ωστόσο αρνήθηκε ότι το πρόγραμμα διάσωσης είναι σε κρίση. 
Σε δηλώσεις του από τη Χάγη ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι στο τραπέζι της συζήτησης θα βρεθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, όχι όμως και το θέμα της ελάφρυνσης χρέους.
Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι οι δανειστές της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν καταλήξει μεταξύ τους σε συμφωνία για μια κοινή στάση που θα παρουσιάσουν στην Ελλάδα.
«Υπάρχει συμφωνία για να παρουσιαστεί ένα κοινό μέτωπο στους Έλληνες», είπε ο εν λόγω αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η έκβαση της σημερινής συνάντησης με τους Έλληνες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. «Τι θα βγει από αυτό, θα το δούμε», δήλωσε.
Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε στους Financial Times ότι «εάν όλοι οι εταίροι κάνουν τώρα ένα βήμα για να συγκλίνουν μεταξύ τους, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και τελικά να γυρίσουμε σελίδα σε ένα δύσκολο κεφάλαιο». «Είμαστε σε μία διχάλα στον δρόμο: Μπορούμε επιλέξουμε να κτίσουμε στην πρόοδο που έχει γίνει ή να θέσουμε αυτή σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο Επίτροπος, όπως αναφέρει δημοσίευμα των FT.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί από τον Γενικό Διευθυντή οικονομικών υποθέσεων, Μάρκο Μπούτι και τον επικεφαλής της διαπραγμάτευσης Ντέκλαν Κοστέλο. Από πλευράς του ΔΝΤ, παρών θα είναι ο Πολ Τόμσεν.