tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ο ΕΦΚΑ δεν «βγαίνει» χωρίς οικονομική στήριξη

μεταφορά στον ΕΦΚΑ ποσού της τάξης των 395 εκατ. ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων του ασφαλιστικού κουμπαρά ΑΚΑΓΕ

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η διοίκηση του ΕΦΚΑ να εκφράζουν σε όλους τους τόνους την ικανοποίησή τους για την καλή πορεία των εσόδων του Ταμείου και για τα πλεονάσματα του 7μήνου, όμως ο χρόνος δεν βγαίνει χωρίς στήριξη. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, απόφαση των Αχτσιόγλου-Χουλιαράκη (φωτ.) προβλέπει τη μεταφορά στον ΕΦΚΑ ποσού της τάξης των 395 εκατ. ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων του ασφαλιστικού κουμπαρά ΑΚΑΓΕ. Αν και η χρηματοδότηση είναι εντός των ορίων που έχουν τεθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής για το διάστημα 2018-2021, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΕΦΚΑ είναι ελλειμματικός.

Αλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση, το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη μέρους του ελλείμματος του ΕΦΚΑ. Καθώς δε, όπως έχει αποκαλύψει η «Κ», το κρίσιμο διάστημα αφορά το τρίτο τετράμηνο του έτους, τα ποσά θα μεταφερθούν στο Ταμείο σε 4 δόσεις, αρχής γενομένης από τις 25/9/2017.

 

Πηγή: Καθημερινή

 

 

ΣΒ