tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ο νέος τροποποιημένος νόμος που ψηφίστηκε 27/9/2016

Της Ειρήνης Τσεσμελή, Λογίστριας Οικονομικής Συμβούλου

Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ που  ίσχυε  πριν  τον 8/1909 ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ  27/9/2016
 
Έτσι για αρχή οι ακυρώσεις από νόμο που ψηφίστηκε πριν από 4 μήνες περίπου.
Με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Α ́(άρθρο1) τροποποιούνται επιμέρους διατάξεις του ν.4387/2016. 
Έτσι, μεταξύ άλλων, επανακαθορίζεται το ποσό της έκπτωσης που σε περίπτωση εξαγοράς πλασματικών ετών ασφάλισης με εφάπαξ καταβολή του αντίστοιχου ποσού έκπτωσης 2% για κάθε έτος εξαγοράς, αντί της έκπτωσης ποσοστού 15% επί του συνολικού ποσού που προβλέπεται σήμερα στα άρθρα15 και 34 του ν. 4387/2016 (παρ. 1 και2).
Περαιτέρω, καταργείται η παρ. 3 του άρθρου 40 του ως άνω νόμου που προβλέπει, για τα πέντε(5) πρώτα έτη ασφάλισης, την καταβολή μειωμένων εισφορών υγειονομικής περίθαλψης για όσους υπάγονται στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α.
Όπως και τους αποφοίτους σχολών ανώτατης εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένοι σε επιστημονικούς συλλόγους ή επιμελητήρια τα οποία έχουν τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (παρ. 4), και επανακαθορίζεται, από1.1.2017, η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του Ο.Γ.Α. σε ποσοστό 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος, το οποίο κατανέμεται κατά ποσοστό 6,45%  για παροχές σε είδος και 0,50% για παροχές σε χρήμα.
Δεν θα αναφερθώ στο γενικό όχι ξεπούλημα  διότι χαρίζουμε τους ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ βουίζει ο κόσμος σήμερα μας κοροϊδεύουν και οι πέτρες.
Όμως  θα σας προτρέψω να διαβάσετε  λίγο την Ελληνική  Ιστορία μας από το 1898 έως και το 1910 άντε και 1911 και θα ανακαλύψετε ότι η εποχή αυτή έχει μεταφερθεί στο σήμερα.
Με Διεθνή Οικονομικό Ελέγχο από τα 6 ξένα κράτη που βοηθήσαν στην σύναψη Ειρήνης και αποδώσαμε  πολεμική αποζημίωση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία .
Τα  χρέη της Ελλάδας υπέρογκα, φτώχια, ανεργία, προβλήματα στην Θρησκεία, προβλήματα στην ανύπαρκτη παιδεία κλπ. 
Για τα εργατικά και τα ασφαλιστικά εδώ έχει την μεγαλύτερη πλάκα, ό,τι κατάκτησαν το 1909-1910 τότε οι υπάλληλοι και εργάτες και ψηφίστηκαν οι πρώτοι νόμοι, το 2016 με μεγάλη επιτυχία και μας γυρίζουν τον χρόνο πίσω δηλαδή ακυρώνουν ότι ψηφίστηκε τότε.
Για παράδειγμα υπηρξε η νομοθεσία περί ωραρίου, καταβολής μισθού από εργοδότη και συνέπειες, περίθαλψη, ασφάλιση, καθιερώθηκε η Κυριακή ως ημέρα ανάπαυσης και περί ανηλίκων και γυναικών κατοχύρωση τους για την εργασία.
Ζούμε το απόλυτο Deja vu του 1909 θα λέγαμε εάν είχαμε ζήσει τότε με αυτά που μας συμβαίνουν τώρα το 2016.
Μπράβο σε όλους που τα καταφέρνουν τόσο καλά.
 
 
ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ – ΟΙΚ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Web: www.taxgservices.gr