11/09/2018 | 14:30
Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ στον ΣΚΑΙ για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ
Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ στον ΣΚΑΙ για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ
Για τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ μίλησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή "ONline" με την Μάιρα Μπάρμπα.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου χαρακτήρισε θετικές τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν αρκούν για να λύσουν τα προβλήματα τις επιχειρηματικότητας, ενώ αναφερόμενος ειδικά στην εξαγγελθείσα μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε βάθος τετραετίας σχολίασε ότι "δεν ξέρουμε πόσοι θα αντέξουν για να περιμένουν αυτή την ελάφρυνση".
Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επαναλειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, τονίζοντας την καθοριστική σημασία του παράγοντα αυτού για την ανάπτυξη, καθώς και τη λειτουργία της αγοράς. 
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ επισήμανε, ακόμη, ότι χρειάζεται προσοχή και κοστολόγηση των μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν πισωγυρίσματα, που τόσο στοίχισαν στην χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων. 
Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του κατώτατου μισθού, το οποίο είχε πρώτο θέσει το ΕΕΑ τασσόμενο υπέρ της αύξησής του στα 751 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. 
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι με την ομιλία του και τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας "έκανε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου" που πιθανόν να είναι μακρά και αυτό για την αγορά δεν λειτουργεί θετικά. 
Με αφορμή, τέλος, και τα επεισόδια που σημειώθηκαν, ο πρόεδρος του ΕΕΑ υπογράμμισε ότι "ήρθε η ώρα η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να αποτελέσει ένα επιχειρηματικό φόρουμ και να μην είναι πεδίο αντιπαράθεσης των κομμάτων που δεν βοηθούν το σκοπό της, δηλαδή την επιχειρηματικότητα, τις εξαγωγές και τις επαφές μεταξύ των επιχειρήσεων".

 

 

Σχετικές Ειδήσεις