tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ο Τσακαλώτος ζητά άμεση συμφωνία για το χρέος

Με συνέντευξή του στην «Wall Street Journal», ο υπουργός Οικονομικών ζητά από τους πιστωτές να υπάρξει συμφωνία για το χρέος μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Με συνέντευξή του στην «Wall Street Journal», ο υπουργός Οικονομικών ζητά από τους πιστωτές να υπάρξει συμφωνία για το χρέος μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 

Εάν δεν υπάρξει, θα χαθεί –όπως υποστηρίζει- η καλύτερη δυνατή ευκαιρία προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση.

 

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αν χαθελι η ευκαιρία και δεν υπάρξει απόφαση για τη βιωσιμότητα του χρέους, τότε οι επενδυτές θα αναβάλουν την απόφασή τους να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Απαριθμώντας τις συνέπειες της μη συμφωνίας για το χρέος εντός του Δεκεμβρίου ή του Ιανουαρίου, ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε πως μία τέτοια εξέλιξη θα σημάνει τον αποκλεισμό της Ελλάδος από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ και τη μη έξοδο της χώρας στις αγορές στα τέλη του 2017.

Ερωτηθείς για τη σταθερή άρνηση του Βερολίνου στο αίτημα για ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι δεν οφείλεται στις εκλογές του 2017, καθώς όπως εξήγησε, αυτή δεν μεταφράζεται σε αξιοσημείωτο κόστος για τον μέσο Γερμανό ψηφοφόρο.

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πιθανός συνδυασμός της ελάφρυνσης χρέους, της ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και της οικονομικής ανάκαμψης, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018 – πριν δηλαδή την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα βοήθειας, το καλοκαίρι του 2018.

 

 

Πηγή : www.naftemporiki.gr