tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΟΑΕΕ : Ψηφιοποίηση ασφαλιστικών εισφορών

Την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής, που περιλαμβάνει την καταχώρηση και στη συνέχεια την ψηφιακή απεικόνιση των ασφαλιστικών εισφορών, ανακοίνωσε o ΟΑΕΕ

Την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής, που περιλαμβάνει την καταχώρηση και στη συνέχεια την ψηφιακή απεικόνιση των ασφαλιστικών εισφορών, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΑΕΕ. Η ψηφιοποίηση θα αρχίσει από τις ασφαλιστικές εισφορές του πρώην ΤΕΒΕ και αφορά όσες καταβλήθηκαν εκτός μηχανογραφικού συστήματος.

 Οι συγκεκριμένες εισφορές διατηρούνται ακόμα και σήμερα σε βιβλιοδετημένες καταστάσεις, στις Ονομαστικές Καταστάσεις Καταβαλλόντων και η ψηφιοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί με το 2006 να έχει οριστεί ως έτος εκκίνησης. Όπως τονίζει η διοίκηση του Οργανισμού, η ψηφιακή καταχώρηση θα γίνει με όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες ελέγχου, με στόχο να εξασφαλιστεί η εγκυρότητά τους.

Στόχος είναι να υπάρξει προώθηση της πιλοτικής εφαρμογής και σε σύντομο χρονικό διάστημα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η ψηφιοποίηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ. Έτσι θα επιτευχθεί η ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύνολο της ασφαλιστικής και οικονομικής διαδρομής των ασφαλισμένων.