tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΟΑΣΘ: Συνεχίζεται η επίσχεση

Συνεχίζουν για ένατη μέρα αύριο την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Συνεχίζουν για ένατη μέρα αύριο την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Αίτημα τους η καταβολή των δεδουλευμένων δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και η εξόφληση του δώρου του Πάσχα, συνολικά 6,3 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως είπε μιλώντας στο Αθηναιικό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συνδικάτου τους Δημήτρης Τσερμενίδης, αύριο, από τις 12 – 13.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να σταθμίσουν τις εξελίξεις και πιθανόν να επανακαθορίσουν στάση τους.

Πρόσθεσε πως σε επικοινωνία τους με τον υπουργό Μεταφορών ειπώθηκαν κάποια πράγματα που κινούνται προς την κατεύθυνση που οι εργαζόμενοι επιθυμούν. Παραμένει να διευκρινίσουμε δύο, τρία σημεία και στο έκτακτο διοικητικό μας συμβούλιο θα καθορίσουμε το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων, συνέχισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι το μόνο που απομένει για την εκταμίευση των χρημάτων είναι να υπογράψει o υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την εκταμίευση μέρους της επιχορήγησης του Ιουνίου για τον οργανισμό αλλά και τα χρήματα της διαιτησίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Eurogroup και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης.