10/05/2017 | 10:13
ΟΕΕ: Εξοντώνουν τους ελ. επαγγελματίες - Tα πάντα είχαν προαποφασιστεί
ΟΕΕ: Εξοντώνουν τους ελ. επαγγελματίες - Tα πάντα είχαν προαποφασιστεί

Η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, συζήτησε διεξοδικά το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι "πρόκειται, προφανώς, για μια κακόγουστη, προαποφασισμένη φάρσα", σημειώνοντας ότι "οι νέες αλλαγές, που προωθούνται, σημαίνουν ότι, το αργότερο από το 2019, οι υπόχρεοι, όχι μόνο θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές επί των εσόδων, από τα οποία δε θα έχουν αφαιρεθεί οι καταβληθείσες τον προηγούμενο χρόνο εισφορές, αλλά κινδυνεύουν να πληρώνουν και φόρο επί των εισφορών αυτών".

Σύμφωνα με το ΟΕΕ, "οι αλλαγές αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και, κατά συνέπεια, στη διεύρυνση της τρύπας για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης".

Υποστηρίζει ακόμη ότι "η συμφωνία της κυβέρνησης στο αίτημα των δανειστών προς αυτή την κατεύθυνση αποδεικνύει ότι τα πάντα είχαν αποφασιστεί εκ των προτέρων, και τώρα σερβίρονται σταδιακά".

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση να μην καταθέσει τη συγκεκριμένη διάταξη και να εξηγήσει το πώς θεωρεί ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας - και ειδικά ο συνεπής - μπορεί να συνεχίσει να επιχειρεί, υπό αυτές τις συνθήκες.

Tags: Ασφαλιστικά, Επιμελητήρια-Σωματεία-Σύλλογοι Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1320 φορές

Σχετικές Ειδήσεις